Fondacija "Deca Deci" i Dečja filharmonija tradicionalno priređuju Novogodišnji gala koncert, namenjen ljubiteljima klasične muzike svih generacija. Koncert će se održati 16. decembra 2018. godine u Sava Centru sa početkom u 19h.

Na repertoaru će se naći neprolazna dela klasične muzike Mocarta, Štrausa, Baha, Ofenbaha i Bizea, koja izvode talentovani mladi solisti uz pratnju dečijeg orkestra i pod dirigentskom palicom profesora Ljubiše Jovanovića.

Publika će moći da uživa i u čuvenim operskim arijama, tradicionalnim božićnim pesmama i popularnim savremenim hitovima pop i rok muzike.

Uz impresivan prizor orkestra Dečje filharmonije, na sceni će nastupiti mladi talentovani solisti Lara Arbajter (klavir), Anđela Josifovski (violina) i Andrej Jovanović (oboa) kao i višestruko nagrađivana Aleksandra Jovanović (sopran) koja će, pored ostalog, izvesti i čuvenu ariju "Kraljica noći" iz Mocartove opere "Čarobna frula".

Najavljuje se i nastup hora Dečijeg kulturnog centra Beograd uz prisustvo velike muzičke zvezde koja će biti gost iznenađenja.

Atmosferu koncerta će upotpuniti i bajkovita svečana novogodišnja scena, koja će dočarati duh praznika, i zajedno sa muzikom mladih virtuoza Dečje filharmonije pretvoriti jedno obično beogradsko, zimsko veče u Veliku muzičku bajku Dečje filharmonije!