Srpska teniserka Olga Danilović osvojila je svoju prvu WTA titulu u karijeri, pošto je u finalu turnira u Moskvi pobedila Ruskinju Anastasiju Potapovu.

Sedamnaestogodišnja Olga Danilović, svojom pobedom, postala je prva teniserka u istoriji koja je došla kao "srećni gubitnik" do trofeja, ponovo nakon trilera i meču punom preokreta u trajanju od dva sata i 22 minuta.

Ali to nije jedini razlog zbog kog je Olga upisana u istoriju belog sporta, naime, mlada teniserka, rođena 23. januara 2001., postala je prva osvajačica WTA titule rođena u 21. veku.

Foto: Printscreen

Po osvajanju odlučujućeg poena sjajna Olga nije krila emocije, a nakon meča čestitke su počele da stižu sa svih strana, a među prvima čestitku joj je uputio Janko Tipsarević.

"Nisam videla Jankov tvit, ali ću ga sada pogledati, dobila sam mnogo poruka, ali nisam imala vremena da ih vidim, ali ću posvetiti nekoliko sati da odgovorim svima, a najvažnije je da mi je mama čestitala", rekla je Olga na konferenciji za novinare.

Nakon što je Srbiju "podigla na noge", Olga je otopila srca svih majki kada je odmah nakon pobede odjurila na tribine kako bi najveći uspeh u karijeri podelila sa majkom Svetlanom Danilović.