Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

'Bebo, dobrodošla na svet': Do roditeljskog dodatka u Srbiji preko interneta

Zahtev za roditeljski dodatak od 1. jula može da se podnese i preko portala eUprava.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Informacioni sistem "Bebo, dobro došla na svet" od danas je usklađen sa novim uslovima za ostvarivanje prava na roditeljski dodatak shodno izmenama i dopunama Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom, saopštila je vladina Kancelarija za IT i elektronsku upravu, prenosi RTS.

Tako će zahtev za roditeljski dodatak preko portala eUprava i po novim uslovima moći da se obavi takođe na "klik".

Zakon predviđa da roditelji za prvo dete jednokratno dobijaju 100.000 dinara, za drugo dete 10.000 dinara mesečno dve godine, za treće dete po 12. 000 dinara mesečno deset godina, a za četvrto 18.000 dinara mesečno deset godina.

Povezane vesti

Takođe, za svu decu rođenu od 1. jula važe novi uslovi – da je dete za koje se podnosi zahtev vakcinisano u skladu sa propisima iz oblasti zdravstvene zaštite, da su deca dospelog uzrasta vakcinisana u skladu sa propisima iz oblasti zdravstvene zaštite, pohađaju pripremni predškolski program u okviru predškolskog obrazovanja ili redovno pohađaju osnovnu školu.

U tom smislu, integralni obrazac koji zdravstveni radnik u informacionom sistemu popunjava sa roditeljima, proširen je dodatnim poljima gde se upisuje u kom domu zdravlja se dete ili deca leče i koju predškolsku ustanovu, odnosno osnovu školu, pohađaju.

Povezane vesti

Sam obrazac zahteva za roditeljski dodatak proširen je ovim poljima kako bi služba dečje zaštite u opštini ili gradu imala sve neophodne informacije za dalju proveru ispunjenosti ovih uslova tokom celog perioda isplate.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica