Najbolji srpski automobilista Dušan Borković (35) i njegova supruga Andrijana (31) za četiri meseca će dobiti prvo dete, bebu začetu procesom vantelesne oplodnje.

"Kada smo saznali da je trudna, nisam znao da li da je grlim, ljubim, da trčim, da vičem ili plačem od sreće. Svi roditelji znaju o čemu govorim. Svim muževima bih poručio da budu najveća podrška svojim suprugama u procesu vantelesne oplodnje, ipak su one naši zmajevi," rekao je on za "Gloriju".

Andrijana je u petom mesecu trudnoće, i za sebe kaže da je "fina trudnica, bez posebnih prohteva", ali podvlači da je par imao sreće što je proces vantelesne uspeo iz prvog pokušaja.

"Sve je više parova koji prolaze kroz ovaj proces, i mislim da im svaka podrška, uključujući i javno iznošenje ovakvih iskustava, znači. Sada kada sam sve bliže ulozi majke, pitam se zašto se ranije nismo odlučili na ovaj korak," rekla je ona.

Par navodi da pol bebe nije bitan, već je samo važno da bude živa i zdrava. Do Andrijaninog porođaja ove jeseni, Borkovića čeka "brzo" leto - već ovog vikenda pokušaće da se vrati na čeonu poziciju na trkačkom vikendu na Hungaroringu.

Tim povodom ponosni budući tata objavio je i emotivnu fotografiju na Instagramu uz još emotivniju poruku.

"Dragi moji, delim sa vama sve od samog početka. I pobede i poraze - uvek ste tu, zato i sada imam potrebu da sa vama podelim najveću sreću koja postoji! Krajem godine postaću tata. Od sledeće sezone još jedan član Borković tima! Najdraže zlato od svih do sada! Hvala, Andrijana!"