Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

'Galerija i autizam - naša priča' - izložba viđena očima dece iz autističnog spektra

U Galeriji likovne umetnosti poklon zbirka Rajko Mamuzić u Novom Sadu, 8. juna u 19 časova otvara se izložba 'Galerija i autizam – naša priča, Dela iz Poklon zbirke Rajka Mamuzića viđena očima dece iz autističnog spektra'.

  Izvor: Foto: Beta/ Dragan Gojić

Društvo za podršku osobama sa autizmom grada Novog Sada (DPOSA) od 2012. godine aktivno realizuje likovne radionice namenjene ovoj populaciji u okviru kojih se radi na edukaciji dece sa autizmom, isticanju sposobnosti komunikacije vizuelnim sredstvima, te njihovo usavršavanje i likovno opismenjavanje, individualizam i jasan rukopis svakog pojedinca.

Povezane vesti

Izložba "Galerija i autizam – naša priča" je rezultat radionica Društva za podršku osobama sa autizmom i saradnje sa Poklon zbirkom Rajka Mamuzića i kolekcionara slika Nikole Bogdanovića iz Sremske Mitrovice. Ovo je prilika da članovi Društva pokažu rezultat kreativnog rada osoba sa autizmom i da najšira javnost upozna njihov stvaralački potencijal, razume različitost izražavanja snažnih osećanja, jednake potrebe i želje i slikarstvo kao jezik prihvatanja.

Sredstva za realizaciju izložbe i radionica obezbedili su Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama AP Vojvodine i Gradska uprava za kulturu Novog Sada.

Izložba je donatorskog karaktera i sredstva prikupljena donacijama biće usmerena isključivo za decu, mlade i osobe sa autizmom za nastavak art-terapije, kao i za podizanje kapaciteta udruženja.

Povezane vesti

Izložba se može pogledati do 6. jula 2018. Ulaz je slobodan.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica