Pre osam meseci teniserka Serena Vilijams postala je majka prelepe devojčice Aleksis Olimpije Ohanijan.

Novopečena majka iskreno je za Harper’s Bazaar UK progovorila o roditeljstvu i otkrila kako joj ova životna promena nije bila jednostavna. Nakon teškog porođaja borila se s postporođajnom depresijom.

Nakon hitnog carskog reza, u plućima Serene Vilijams su se stvorili krvni ugrušci koji su uzrokovali jak kašalj. To je dovelo do rascepa reza i napunilo joj trbuh krvlju. Nakon novih operacija, Serena je morala nedeljama da leži, a onda je pala u depresiju. 

"Iskreno, ponekad mislim da se i dalje borim", rekla je za ovaj poznati časopis. "Ljudi bi trebalo da više govore o tome jer je to deo trudnoće. Sećam se da jednog dana nisam mogla da pornađem Olimpijinu bočicu i toliko sam se uzrujala da sam počela da plačem jer sam htela da joj budem savršena majka".

Usprkos problemima, Serena kaže da zna kako je dobra mama i da će se truditi da to bude i dalje. Objasnila je i da je snagu svoje ćerke prepoznala i pre nego što se malena rodila.

"Znala sam da ću roditi ćerku jer na 'Australijan openu' nisam imala jutarnje mučnine, nikakve simptome", otkrila je. "U Australiji je stvarno vruće, ponekad i preko 40 stepeni, što je ludo, ali ona se nikad nije žalila. Rekla sam suprugu Aleksisu Ohanijanu da je devojčica. Samo žena može biti tako snažna.''

Što se tiče planova za budućnost, Serena se nada da će malena Olimpija dobiti braću i sestre. Ne planira da uspori s teniskom karijerom, zapravi, usmerena je na osvajanje Vimbldona ovoga jula. 

Poznata teniserka je 29. maja imala trijumfalni povratak na teren kada je u sklopu 'Frenč opena' pobedila Kristinu Pliskovu.