Posetioci će uživajući u besplatnom celodnevnom programu biti u mogućnosti da prisustvuju najrazličitijem programskom sadržaju: mnogobrojnim muzičkim i plesnim nastupima, dok će pravu karnevalsku atmosferu dočarati nastupi perkusionista, mažoretkinja, karnevalskih trupa, uličnih zabavljača (štulaši, žongleri, klovnovi, pantomimičari), a mališane očekuju celodnevne kreativne radionice, jahanje konja, bioskop na otvorenom... 

Nezavisno od uzrasta, svi su dobrodošli da se prijave za tradicionalno nadmetanju u "tucanju jajima", dok će najbrži mališan u trci beba i ove godine osvojiti nova kolica za prolećnu šetnju. 

U saradnji sa osnovnim školama sa teritorije opštine, pokrenuta je velika društveno odgovorna akcija u koju su uključena deca svih nižih razreda. Mališani će se takmičiti u posebnim takmičarskim disciplinama "izbor za najlepše oslikano jaje" i "izbor najlepše ukrašene uskršnje korpe".

Rukotvorine malih majstora koje budu najuspešnije po proceni žirija biće izložene na samom karnevalu gde će posetioci imati prilike da prilaganjem donacije, koju budu smatrali adekvatnom, postanu vlasnici nekog oslikanog jaja ili uskršnje korpe po izboru. Prikupljeni novac otići će u humanitarne svrhe fondu kom je pobednik namenio sredstva.