Malena Lidija je nakon igranja dečijom šminkom pretpela ozbiljnu alergijsku reakciju zbog koje su joj "oči bile nadute, a celo telo prekriveno strašnim osipom".

Posted by TonyKylie Cravens on субота 17. март 2018.

"Kačim ovaj post, jer smatram da je važno da podsetim roditelje da treba biti pažljiv oko toga šta dajemo i dopuštamo našoj deci. Za Tonija i mene ovo je definitivno bilo nešto što nam je otvorilo oči i ubuduće ćemo biti mnogo oprezniji kada gledamo sastojke dečjih proizvoda i igračaka. Pre osam dana kupili smo Lidiji dečji set kozmetike misleći da je reč o nečem bezopasnom i netoksičnom. Već se igrala tim, samo od drugog proizvođača, i ni na kraj pameti nam nije bilo da će stavljanje toga na njene usne i oči biti najgora noćna mora", napisala je očajna Kajli na svom Fejsbuku.

Posted by TonyKylie Cravens on субота 17. март 2018.

Ispostavilo se da u sastavu ovog kozmetičkog seta postoji šest sastojaka za koje je poznato da mogu da izazovu alergijsku reakciju, a Lidija je bila upravo jedno od dece koja su alergična.

"U roku od 24 sata naša devojčica je bila otečena i dobila je osip po celom telu. Dobili smo savete da treba da joj menjamo hladne obloge na svakih pola sata, jer joj je koža gorela. Nije mogla ni da jede danima, jer su joj usne popucale. Lidija je prošla kroz pakao. Dobra vest je da smo danas izašli iz bolnice i da joj je konačno bolje. Molimo vas da vodite računa šta dozvoljavate svojim mališanima. Posebno obratite pažnju na sastav dečije kozmetike. Da se ovo ne bi desilo i vama", zaključila je ova majka.

Ona je istakla i da zna da mogi roditelji kupuju proizvode poput ovih, ne razmišljajući nikada da mogu da budu štetni i opasni.

Posted by TonyKylie Cravens on субота 17. март 2018.

"Molimo vas da temeljno proverite sastojke pre kupovine. Lidije je sada dobro, još uvek je sve svrbi, ali se situacija smiruje", objasnila je Kajli.

Iz kompanije su poručili da je ovaj proizvod testiran na toksične hemikalije i da u njemu iste nisu pronađene, uz komentar da nisu dobili nijednu drugu žalbu na sporni set.