I svoju poslednju kraljevsku dužnost u trećoj trudoći, britanska miljenica, vojvotkinja Kejt Midlton iznela je sa osmehom. Iako do porođaja koji je zakazan za april, broji sitno princeza je uspela još jednom da osuševi sve svojim modnim odabrom.

Tokom čitave trudnoće Kejt se uglavnom odlučivala za haljine A kroja koje joj ne pritiskaju stomak, pa je dodatno iznenadila odlukom da se na svojoj poslednjoj kraljevskoj dužnosti pre porođaja pojavi u - uskim crnim farmerkama. 

U društvu princa Vilijama, Kejt je započela dan dolaskom u arenu Copper Box olimpijskog parka u Istočnom Londonu kako bi prisustvovala događanju u organizaciji SportsAida– nacionalne humanitarne organizacije kojoj je cilj pomaganje novim generacijama prvaka Olimpijskih, Paraolimpijskih i igara Commonwealth.

Za nju netipičnu odevnu kombinaciju upotpunila je klasičnim salonkama, cvetnom bluzom i kaputom bež boje.

Tokom događaja Kejt je pokazala i kako se snalazi u kuhinji, a na pitanja o deci i prinovi odgovarala je sa osmehom.

O oporavku i snalaženju sa troje male dece, Kejt i Vilijam ne brinu previše, i zato nemaju nameru da angažuju novu dadilju. Kako je nedavno otkrio izvor blizak porodici, uz dadilju Mariju Boralo i kućnu pomoćnicu, nemaju potrebe za još jednom osobom, posebno sad kad su i Džordž i Šarlot krenuli u vrtić.

Kejt Midlton, pravo iz kuhinje otišla je na trudničko bolovanje i to u savršenom modnom izdanju i sa osmehom.