Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počele prijave za pripremu predškolaca za prvi razred

Za mališane iz Republike Srpske koji nisu išli u vrtić pripremljen je program pripreme za prvi razred.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Mališani iz Republike Srpske koji u septembru kreću u prvi razred, a nisu boravili u vrtiću, mogu da pohađaju program pripreme za polazak u školu, koji organizuje Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

Program traje 3 meseca, od 1. marta do 31. maja, što ukupno košta 60 KM. Deca će boraviti po 3 sata dnevno u javnim vrtićima, u periodu od 17 do 20 časova.

"Praksa je pokazala da kroz ovaj program prođe oko 550 dece, što je 21 grupa. Program se sprovodi u samo većim vrtićima, a sa decom rade vaspitači, naša sručna služba, pedagog i psiholog", objasnila je direktorka Centra Jelena Kurtinović, dodajući da se budući prvačići u na ovim časovima oslobađaju straha i socijalizuju.

Povezane vesti

Iz Centra podsećaju da je program namenjen isključivo deci koja nisu bila obuhvaćena bilo kojom vrstom vaspitno-obrazovnog programa u predškolskim ustanovama, odnosno nisu išla u vrtić.

Naglašavaju da će mališani koji već borave u vrtićima taj program pohađati u redovnim grupama.

Prijave su već u toko, a zainteresovani roditelji, decu mogu prijaviti do 10. februara, do 12 časova, u prostorijama Centra, u Ulici Jovana Dučića 3.

Povezane vesti

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica