Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Konkurs za školarce 'Naš heroj koji je hrabar kao Ferdinand je...'

Napišite sastav ili pesmu, napravite kolaž ili snimite video o svom drugu iz odeljenja na koga ste ponosni. Pobednike konkursa očekuju vredne nagrade.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Povodom izlaska animiranog filma "Ferdinand", MegaCom Film zajedno sa izdavačkom kućom Laguna raspisuje multimedijalni konkurs za osnovne škole pod nazivom "Naš heroj koji je hrabar kao Ferdinand je...".

Rad treba da se odnosi na jednu osobu iz odeljenja za koju većina učenika misli da je zbog nečega ispala hrabra. To mogu biti i manje stvari – na primer situacija u kojoj se predsednik vaše odeljenske zajednice izborio da dobijete novu školsku tablu, ili situacija u kojoj su vaš drug ili drugarica prevazišli mnogo veće probleme i vi ste zbog toga bili ponosni na njih.

Rad može da bude multimedijalan – priča može biti ispričana u formi teksta (sastava) na kome svi mogu da intervenišu (svako dopiše pasus), može da bude pesma, crtež, kolaž, a može biti i u video formatu, poput neke priče koju bi svi ispričali. Bitno je da celo odeljenje učestvuje i da to bude jedan zajednički rad na koji će svi biti ponosni.

Radovi se mogu slati do 24. decembra na adresu Marka Oreškovića 1, 11000 Beograd (naslov FERDINAND KONKURS) ili na mail adresu [email protected], a nakon toga, kreativni žiri MCF-a će odabrati pobednike konkursa koji će biti proglašeni na facebook stranici Mega Com Filma. 

Biće dodeljene 3 nagrade:

1. mesto dobija knjige izdavačke kuće Laguna za celo odeljenje

2. mesto dobija bioskopske ulaznice za film "Ferdinand" za celo odeljenje

3. mesto dobija poklon Dexy Co vaučer u iznosu od 6.000 dinara 

"Ferdinand" je film koji govori o hrabrosti, prijateljstvu i ljubavi. To je priča o biku koji nije želeo da se bori u koridi – on je hteo se druži sa svojom drugaricom Ninom, uživa u druženju sa ostalim stanovnicima farme i miriše cveće. Nažalost, nakon jednog nesporazuma, ljudi su ga doživeli kao razuzdanu zver i Ferdinanda zarobljavaju i odvode od kuće. Odlučan da se vrati svojoj porodici, on okuplja tim krajnjih suprotnosti i kreće u neverovatnu avanturu. Priča o Ferdinandu dokazuje da predrasude ne smeju da postoje i da ne treba da sudimo nekom biku po njegovom izgledu.

Priča o najpozantijem biku pretpremijerno će biti prikazana 14. decembra u bioskopima Cineplexx, CineStar, Cine Grand, Vilin grad, Roda Cineplex i Fontana, dok će od 21. decembra "Ferdinand” početi da se prikazuje u bioskopima širom Srbije.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica