Antibiotici su važna grupa lekova koja se primenjuje u lečenju mnogih infekcija jer potpomaže uništavanju patogenih bakterija u organizmu. Međutim, njihovom primenom se, na žalost, uništavaju i "dobre" bakterije koje se nalaze u crevima, a koje imaju važnu ulogu u očuvanju zdravlja i jačanju imuniteta.

Kako bi održali prirodni balans crevne flore i sprečili negativne posledice uzimanja antibiotika, potrebno je da "pomognemo" našem organizmu i obezbedimo mu dodatnu količinu probiotskih bakterija. 

Kako pronaći odgovarajuće probiotske preparate?

Na tržištu postoji više različitih preparata, ali prilikom izbora treba voditi računa o probiotskim sojevima koji se u njima nalaze.

Probiotic® Forteu svom sastavu sadrži kombinaciju probiotske gljivice Saccharomyces boulardii i probiotskih bakterija (laktobacili i bifidobakterije). Preparat je nastao kao rezultat brojnih istraživanja koja su dokazala da je upravo ova kombinacija superiorna u sprečavanju dijareja uzrokovanih antibioticima i ublažavanju postojećih simptoma.

Šta su probiotske bakterije?

U našim crevima živi skoro 500 različitih vrsta bakterija koje zovemo još i dobre, probiotske bakterije jer nas one štite od onih loših, patogenih bakterija i virusa. Takođe, one nam pomažu i u očuvanju imuniteta, kao i pri varenju i apsorpciji hranljivih materija. 

Zahvaljujući svom sastavu, Probiotic® Forte pruža dvostruku podršku crevnoj flori. Prva linija odbrane je probiotska gljivica S. boulardii koja deluje u lumenu creva i ima fantastičnu osobinu da za svoju površinu vezuje patogene bakterije i njihove toksine i na taj način pospešuje njihovo izbacivanje iz organizma. Drugu liniju odbrane u Probiotic®-u Fortepredstavljaju probiotske bakterije – laktobacili i bifidobakterije. Oni su normalni stanovnici naše crevne flore koji vezivanjem za crevni epitel obnavljaju barijeru narušenu antibioticima. Na taj način sprečavaju prodor patogenih bakterija u organizam i ponovo uspostavljaju sve regulatorne mehanizme da zaustave dijareju i prateće tegobe nastale upotrebom antibiotika.

Ne zaboravite da dokle god postoji ravnoteža u našem digestivnom traktu i dokle god su "loši momci" u manjini, naše zdravlje je stabilno i dobro čuvano. Ukoliko je vama ili vašem detetu lekar propisao antibiotik, koristite ga isključivo po uputstvu i obnavljajte crevnu floru upotrebom Probiotic-a Forte, jer samo je jedan dvostruko vredan-Probiotic forte.