Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U saradnji sa roditeljima: Fejsbuk napravio Mesindžer za decu

Nova verzija Fejsbuk Mesindžera dozvoliće roditeljima da odluče sa kim će im deca komunicirati.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Kompanija Fejsbuk najavila je lansiranje aplikacije Mesindžer za decu od šest godina, u pokušaju da zadovolji roditelje koji žele da im deca budu bezbedna na Internetu, prenosi Financial Times.

Fejsbuk Mesindžer za decu, koji će prvo biti lansiran u SAD, dizajniran je sa kontrolama koje omogućavaju roditeljima da odlučuju sa kim će im deca komunicirati na Internetu.

Deca će moći da ga koriste za gledanje video snimaka, fotografija, i edukativnih iskustava.

Povezane vesti

Iz kompanije kažu da reklame neće biti dozvoljene, kao ni deljenje podataka dece sa oglašivačima i glavnim sajtom.

Nova aplikacija pojavila se nedugo pošto je Jutjub morao da se bori sa optužbama da je dozvolio objavljivanje neprikladnih video snimaka, koji uključuju decu i komentare sa seksualnim konotacijama.

Veliki oglašivači poput kompanija Diageo, Mars i HP povukli su svoje reklame pošto su se pojavile pored tih snimaka. Takođe, Jutjub pokušava da se izbori sa ljudima koji postavljaju nasilne video snimke koristeći crtane likove.

Iz kompanije Fejsbuk kažu da će nova aplikacija biti pažljivo programirana da bi se potrudila da osigura da deca nemaju pristup neprikladnim sadržajima. Na primer, poruke u kojima deca šalju nage fotografije biće skenirane. 

Povezane vesti

Na glavnoj aplikaciji Fejsbuk, kompanija se oslanja na to da će korisnici označiti sadržaj kao neprikladan, ukoliko prikazuje nasilje ili lažne vesti.

Fejsbuk se trudi da zadrži mlađe korisnike. Za tinejdžere, nedavno je pokušao, neuspešno, da kupi Snapchat, nakon čega je kopirao jednu od njegovih glavnih mogućnosti, takozvani "stori" odnosno priču u slikama i snimcima koja se obriše nakon 24 časa.

Iz kompanije kažu da neće biti automatskih prelazaka sa Meseindžera za decu na regularnu aplikaciju kada deca napune 13 godina, što je starosna granica za kreiranje naloga na ovoj društvenoj mreži.

Povezane vesti

"Imamo i priliku i obavezu da izađemo u susret roditeljima i njihovim potrebama", rekla je Antigona Dejvis, zadužena za globalnu bezbednost u kompaniji Fejsbuk i dodala da se kompanija konsultovala sa grupama roditelja i organizacijama koje su specijalizovane za bezbednost dece dok je pravila aplikaciju.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica