"O usvajanju sam razmišljala i odustala sam od toga jer sam na neki način uključena u jedan humanitarni rad i kada sam bila u fazi usvajanja, mislila sam da nemam srca. Naravno, nikoga ne kritikujem, ali ne mogu da odlučim kada imam izbor koje je dete bolje za mene a koje nije. Nisam mogla sebe da dovedem u situaciju da biram", započinje priču glumica, i dodaje da ne smatra da je posao glavni krivac što se nije ostvarila u najvažnijoj životnoj ulozi.

"Naš posao je normalan, kao i svaki drugi. Ne verujem da to ugrožava moju profesiju. Toliko glumica ima svoju decu, to je normalna stvar. Ne pravimo neke neviđene karijere, ipak živimo u Srbiji. U Holivudu su glumice majke, nema tu ništa sporno. To je ljudska potreba i pozicija žene da bude majka", tvrdi Anita.

Pre nego što je počela da razmišlja o usvajanju deteta, Mančićeva je dala sve od sebe da pobedi u borbi sa sterilitetom. Nakon mnogobrojnih terapija kojima je bila podvrgnuta, glumica je ugrozila svoje zdravlje, te danas savetuje sve žene koje su u sličnoj situaciji da zdravlje treba da im bude na prvom mestu.

Foto: News1/Marina Lopičić

"Jedino što mogu da kažem jeste to da svako ko se upusti u takvu avanturu, za koju mislim da je fantastična, da apsolutno mora da povede računa o svom zdravlju jer postoji trenutak kada jedno telo može da izdrži taj agresivni napad na organizam i da znaju kada treba da odustanu od eksperimenata te vrste. To su lekovi koji nisu nimalo naivni. Svako treba sa sobom da raščisti i da razmisli koje posledice može u životu da ima zbog toga", objašnjava Anita, i dodaje:

"Žene neka pokušavaju, ali ne preko svake mere. Ja sam morala da odustanem zbog terapija. To nije hrabrost, trebalo bi svi da pričaju o tome. Mi živimo u malograđanskoj sredini i neophodno je da pričamo o tome, kao što pričamo o drugim stvarima koje su problem. Mnogi lutaju tražeći rešenje, a ono je nekada ispred nas."

Inače, Anita Mančić je 20 godina u skladnom braku sa Bojanom, kog nikada nije želela da eksponira u javnosti. Bojan je Anitina najveća podrška, a deset godina su vodili borbu za potomstvo. Malo je poznato da je ona dugo odlagala svoje venčanje, i to zbog stidljivosti, a na kraju se udala na intimnoj ceremoniji bez venčanice i svatova.