Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bravo za mame iz Leskovca: Sve više žena se odlučuje za četvrto, peto, pa i deveto dete

Broj novorođene dece u Leskovcu od početka godine do danas skoro je isti kao prošle godine, ali u ovoj je zabeležen neverovatan podatak da se veliki broj majki odlučio na treće, četvrto, peto, šesto, osmo, pa, čak, i na deveto dete.

 Izvor: Foto: Shutterstock

Prema podacima iz porodilišta Opšte bolnice u Leskovcu, od 551 porodilje, 71 je bila trećerotka, 24 četvororotke, 7 petorotke, 6 šestorotke, 2 osmorotke, a jedna je rodila deveto dete po redu.

"Ovo je svojevrstan fenomen. S jedne strane imamo bračne parove koji se sve teže odlučuju na proširenje porodice, ostaju sa jednim ili dvoje dece, dok jedni te isti roditelji uvećaju broj potomaka bez obzira na materijanu situaciju, što je za veliku pohvalu. Sva deca o kojima govorimo su rođena zdrava, a mi smo sa roditeljima delili sreću", priča za Jugmediu Nebojša Dimitrijević, direktor ove bolnice.

Rođeno je ukupno 558 dece, samo jedno više nego u istom periodu lane, iako je početak godine obećavao daleko veći broj novorođenih beba nego prošle godine. Dimitrijević objašnjava da do povećanja ili pada broja novoređenih života dolazi ciklično, te da današnji presek stanja ne mora da znači da će se kraj godine dočekati sa sličnom razlikom.

Povezane vesti

"Prema iskustvu iz ranijih perioda, ključna su dva poslednja meseca u godini jer tada nekako imamo najveći broj porođaja", kaže Dimitrijević.

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica