Kada je Donald Tramp u novembru prošle godine pobedio na predsedničkim izborima u Americi, počelo je da se šuška da njegov sin Baron, kojeg je Donald dobio u braku s Melanijom, neće živeti u Vašingtonu.

Baronova majka je, naime, odlučila da njen mezimac završi školsku godinu sa svojim višegodišnjim profesorima i drugarima, a tek onda se pridruži ocu u Beloj kući. Dok se to ne desi, ona će ostati s njim u Njujorku, a u Vašington i Belu kuću će odlaziti isključivo kad joj obaveze oko Barona to dozvoljavaju.

To je mnogima pokazalo koliko Melanija i Donald nesebično brinu o dobrobiti svog sina, ali je samo jedan od pokazatelja da se Melanija ne oslanja previše na dadilje i da je on važniji od svega - pa i od života u najpoznatijoj kući na svetu.

Ovo su još neke:

1. Melanija je i te kako uključena u Baronovo odrastanje

Supruga nekadašnjeg biznismena i današnjeg američkog predsednika negovala je svog sina u njegovom ranom detinjstvu iako je imala pomoć dadilja.

Kako je i sama prva dama jednom prilikom izjavila, Donald se nije previše bavio Baronom dok je bio beba.

"On mu nije menjao pelene i meni je to sasvim u redu. To nije važno."

Foto: Reuter/Chris Pizzello

2. Održava balans između karijere i roditeljstva

Melanija nije započela svoj rad na dizajniranju nakita dok njen sin nije krenuo u školu. Sve što se tiče posla, ona radi dok je Baron zauzet školom.

"Ja sam mama s punim radnim vremenom; to je moj prvi posao. Najvažniji posao do sada. Kad je on u školi, tek onda idem na sastanke, pravim skice i radim sve ostalo."

3. Pažljivo planira i vaspitanje

"Mislim da je važno dati detetu prostor da pravi greške kako bi učio. Greške grade krila kako bismo kasnije u životu leteli i otišli svojim putem", istakla je svojevremeno Melanija.

Ona je dodala da je važno ponekad pustiti dete da padne kako bi naučilo kako da se samo podigne jer će tako biti spremno za situacije kada mama i tata nisu u blizini.

Foto: Reuter/Carlo Allegri

4. Bilo joj je važno da Baron nauči njen maternji jezik

Pre osam godina, supruga Donalda Trampa objasnila je da je njen sin, koji je tada imao tri godine, trilingvista: govorio je engleski, francuski i slovenački.

"Baron i danas tečno govori maternji jezik svoje majke, a obično ga koristi kad komunicira s Melanijim roditeljima."

5. Melanija ohrabruje Baronovu kreativnost

Čak i ako ga stvaralačka energija natera da izazove haos, Baronovoj mami je važno da njen mezimac bude kreativan.

"Njegova mašta je u porastu i važna je. Crta po zidovima svoje sobe, ali to može da se prefarba. Jednog dana se igrao pekare i na zidu je bojicama napisao Baronova pekara. On je veoma kreativan, a ako deci stalno govorimo ne, ne, ne, gde će njihova kreativnost otići?"