Deca i mladi moći će direktno da osete svet glume učešćem na radionicama koje vode pravi profesionalci ovog zanata. Program je organizovan tako da se smenjuju predstave koje izvode deca i radionice koje vode stručnjaci iz oblasti glume i televizije. Predstave će izvesti deca iz 15 škola glume uzrasta od 7 do 19 godina koja će nastupiti za publiku već od četiri godine pa naviše.

Radionice će voditi glumice Nina Grahovac, Jovana Petrović, glumac Bojan Žirović, književnik, dizajner, fotograf i ilustrator Uroš Petrović, reditelji Ivan Živković i Stefan Krasić, kostimograf Jelena Stefanović kao i voditelji Dragana Kaucki, Jadranka Pejanović, Miloš Milovanović i Zoran Kesić. 

Televizija N1 će Hol DKCB pretvoriti u pravi TV studio – N1 Junior gde će deca vežbati svoje prezentacione veštine sa poznatim novinarima i voditeljima. Celodnevno će se, na po nekoliko sati, smenjivati gosti koji će se snimati, intervjuisati i raditi radionice na temu medijskih nastupa sa decom.

Festival će u petak, 5. maja u 12 časova otvoriti predstava „Hajdučko osmo pet“ u izvođenju dece iz Umetničke radionice "Kesić", a u nedelju 7. maja u 18 časova, zatvoriti predstava Studija Bis "Kaznena subota".

Ulaz je slobodan.