Poznato je da je Jelena Đoković veliki borac za dečja prava i da to dokazuje na svakom koraku. To se najviše može videti kroz njen rad u Fondaciji “Novak Đoković”, u kojoj je Jelena direktorka.

Zato Jelena ne propušta priliku da javnosti uputi poruke o tome koliko je briga za najmlađe važna, a tim povodom objavila je i video na Instagramu. 

"Ovo je zaista moćna poruka. Stereotipi su samo jedan od mnogobrojnih razloga zbog kojih deca širom sveta ne uspevaju da pokažu svoj puni potencijal. Njih društvo etiketira tako što im govori “ti si siromašan”, “ne pripadaš ovde”, “nisi dovoljno pametan”, “nisi dovoljno lep”, “tvoji roditelji su ovakvi ili onakvi”, “ti si samo devojčica”, “ti si samo dečak”, “ti si samo obućar”, “pripadaš srednjoj klasi”, “slab si”, “ovo nije za tebe…. i onda deca počnu da veruju da su te etikete istinite. Zato ili brzo odustanu ili oupšte i ne pokušavaju", napisala je Jelena.

"I u vezi sa uspehom ima mnogo predrasuda, kao što je ona: “Ako si toliko dobar u nečenu, sigurno si prevarant”. Život pred nas stavlja mnogobrojne izazove. Moramo da budemo spremni i za pobede i za poraze, jer ništa nije lako kako se čini. Roditelji, mnogo posla nas čeka. Mi našu decu moramo da podižemo drugačije", napisala je Jelena.