Kako nastaje kašalj?

Kašalj je odbrambena reakcija - refleks! 

Ubedljivo najčešći pokretači refleksa kašlja su infekcija i alergija. Daleko ređe se dešava da strano telo bude uzrok kašlja, ali je to jedna dramatična situacija praćena drugim tegobama, koja se srećom ne dešava često.

Koje su vrste kašlja?

Postoje dve osnovne vrste kašlja: "suvi" (neproduktivni ili nadražajni) i "vlažni" – produktivni! Ova podela je dobra za razmevanje problema, iako ima raznih prelaznih formi kašlja.

Šta može pomoći kod dečijeg kašlja?

Suvi – nadražajni kašalj: Beba sirup i Beba C sirup (sa dodatkom vitamina C)

Beba sirup sadrži kombinaciju sluzi korena i lista belog sleza i tinkture cvasti kamilice, koji omogućavaju lokalno delovanje sirupa, kao pomoć kod suvog, neproduktivnog kašlja. Oblaganjem sluznice ždrela, smanjuje njenu iritaciju i nadražaj na kašalj.

Beba C sirup, dodatno sadrži i vitamin C, pa će mališanima pomoći kod jačanja imuniteta i borbe sa infekcijama – glavnim uzročnikom kašlja.

Produktivni ("vlažni") kašalj: Žak sirup i Žak C sirup (sa dodatkom vitamina C)

Sirup jagorčevine, sa dodatkom timijana i mentola (nane).

Dejstvom ekstrakta korena jagorčevine, tinkture timijana etarskog ulja nane – mentola, omogućava se razređivanje gustog, bronhijalnog sekreta, pospešuje lučenje sluzi iz bronhija, što za rezultat ima olakšano disanje i iskašljavanje. Preporučuje se kod akutnih i hroničnih upala gornjih i donjih disajnih puteva praćenih produktivnim kašljem.

Produktivni ("vlažni") kašalj praćen bolovima u grlu: Risko sirup

Sirup bokvice Risko® sadrži tečni ekstrakt lista bokvice koji razređuje gusti bronhijalni sekret, olakšava iskašljavanje, deluje antiseptično i ublažava upale grla i ždrela. Etarsko ulje pitome nane i med upotpunjavaju ove efekte i doprinose povoljnom dejstvu sirupa na iskašljavanje i olakšavanje disanja.