Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veliki medicinski uspeh u Srbiji: Rođena prva beba dobijena podmlađivanjem jajnika

U porodilištu jedne privatne beogradske bolnice rođena je prva beba primenom metode podmlađivanja jajnika.

 Izvor: Foto: Shutterstock

Kako se navodi u saopštenju, posle velikog broja neuspelih vantelesnih oplodnji u inostranstvu i našoj zemlji, mama ove bebe jedna je od prvih pacijentkinja uključenih u SEGO program podmlađivanja jajnika, koji joj je doneo dugo očekivano potomstvo.

"Posle više od 1.000 beba rođenih u ovoj bolnici, ova beba je veoma posebna jer smo svi zajedno uložili dodatan trud za njen uspešan dolazak na svet. Ovo je na neki način i naša prva beba, koja je pokazala opravdanost svih napora uloženih u stvaranje SEGO metode", rekao je prof. dr Aleksandar Ljubić.

Povezane vesti

SEGO program je osmišljen od strane tima profesora Ljubića u cilju podmlađivanja jajnika.On se, kako se objašnjava, primenjuje kod pacijentkinja koje žele reprodukciju, ali i u cilju podmlađivanja celog tela, sprečavanja bolesti vezanih za starenje jajnika i povećanje kvaliteta života. Ljubić je nedavno postao i član Svetske akademije perinatalne medicine, u Kartumu.

Ove godine se u Beogradu održava 13. Kongres Svetskog udruženja perinatalne medicine sa učešćem oko 3.000 najeminentnijih svetskih stručnjaka.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Vesti

Porodica