Po tekstu Slobodana Obradovića u režiji Ksenije Krnajski u Malom pozorištu 'Duško Radović' 18. februara premijerno će biti izvedena predstava 'Pinokio'.

Slobodan Obradović je napisao živu i vrlo vedru dramu za decu koristeći motive iz originalne Kolodijeve priče, ali i ležernost i savremenost dijaloga, uspostavljene u deci dobro poznatoj Diznijevoj verziji. Upravo je ta nova dimenzija koju Obradović kreira u našem sadašnjem trenutku, uzbudljiv dokaz da 'odrastanje i sazrevanje', kojima se 'Pinokio' prvenstveno bavi, ne zavise samo od događaja i činjenica, već podjednako i od ugla iz kojeg na njih gledamo.

O piscu 

Slobodan Obradović, rođen u Beogradu, diplomirao je dramaturgiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Član uredništva pozorišnog časopisa 'Teatron' i dobitnik Sterijine nagrade za pozorišnu kritiku 2012. godine. Koscenarista kratkih filmova, autor dramatizacija i dramaturg na pozorišnim predstavama. 

Foto: Promo

O rediteljki 

Ksenija Krnajski rođena u Novom Sadu 1977, završila gimnaziju 'J. J. Zmaj'. 

Diplomirala pozorišnu režiju na Akademiji umetnosti 'Braća Karić' u klasi prof. Nikite Milivojevića i Anite Mančić. Asistirala je reditelju Egonu Savinu na 'Demonu' J.B. Singera (Narodno pozorište, Beograd) i Slobodanu Unkovskom na 'Šinama' Milene Marković (Jugoslovensko dramsko pozorište). 

Član redakcije pozorišnog časopisa 'Scena' (2004-2008.) i saradnik projekta NADA, koji se bavi unapređivanjem i promocijom savremenog dramskog teksta. 

Igraju: 

Pinokio ................... Jelena Petrović 

Cvrčak .....................Nenad Radović 

Đepeto ......................Nikola Protulipac 

Lisac .........................Miloš Anđelković

Mačka ........................Sandra Rodić Janković

Kočijaš .....................Alek Rodić

Vila ...........................Jovana Cvetković 

Foto: Promo

Yumama i Malo pozorište "Duško Radović" vas nagrađuju

Prve dve čitateljke koje na i-mejl: redakcija@yumama.com pošalju tačan odgovor na pitanje: Ko je režirao predstavu "Pinokio"?, osvojiće po dve karte za pomenutu predstavu.

NAPOMENA:Pored odgovora, pošaljite i Vaše ime i prezime i kontakt telefon.