Glumica Danijela Vranješ nije žurila da postane mama. Život je, kaže, umesto nje odlučio da upravo ove godine, u svojoj 43. ostane u drugom stanju. U trudnoći, koju opisuje kao savršeno iskustvo, jednostavno uživa, ne ponaša se razmaženo i ne opterećuje se godinama. Porođaj čeka strpljivo, a od ovog velikog događaja dele je dani.

"Svi me pitaju da li mi godine prave nekakav problem i da li me je beba iznenadila? To me zaista čudi. Trudnoća dođe ili ne. Beba me i jeste i nije iznenadila, to je uvek moguće kad ste u vezi, zar ne?", kroz šalu kaže glumica koja sa svojim partnerom, bubnjarom Igorom Maleševićem, čeka devojčicu.

Sa Igorom je već dugo u skladnoj vezi, a njegova podrška joj mnogo znači. I danas se rado seća da joj je on čim su se upoznali rekao da je baš ona ta koja će mu roditi dete.

"Igor je to znao još na početku naše veze, a ja sam se na ta predviđanja samo slatko smejala. Nikada nisam bila od onih žena koje trče da se udaju i rode. Duboko sam verovala da će mi se majčinstvo desiti onda kada budem psihički spremna i kada za svoje dete nađem pravog oca", kaže Danijela i dodaje da je odrasla uz roditelje koji se vole i poštuju i da je dete dobijeno iz velike ljubavi za nju jedino moguće.

Spremna sam za ovaj važan zadatak

Radosna vest je, objašnjava, nije ispunila strepnjom i strahom. Naprotiv. Iako trudnoća ume da život jedne žene preokrene za 180 stepeni, beba nije poremetila Danijelinu svakodnevnicu. U devetom je mesecu trudnoće, a na njoj se, osim stomačića, ne primećuje značajnija promena.

"Moj stil života uvek je bio zdrav, pa sam i u trudnoći samo nastavila istim tempom. Iako prvi put u životu imam više od 60 kilograma, i dalje nosim sve svoje stvari, samo mi je stomak veliki. I konačno imam grudi. To je najbolja strana trudnoće", kaže Danijela.

Buduća mama sport jednostavno obožava. Njeni treninzi su, kaže, uvek bili muški. Čučnjevi su bili deo svakog treninga, a dizala je i velike težine. Smatra da je trudnoća laka onoliko koliko brinemo o sebi, mada su u njenom slučaju važnu ulogu odigrali i geni.

"Hvala mami i tati i ostalim ličko-bosanskim rođacima što sam od dobrog materijala. Iako sam sad malo usporila ritam, nisam se odrekla joge i dugih šetnji jer su godine treniranja odavno pripremile moje telo za ovaj važan zadatak", kaže Danijela.

Konačno sam sebi centar sveta

Danijela u trudnoći sebi ne uskraćuje ni izlaske, a najradije ode na poneku večeru.

"Zaista se može reći da trudnoća uopšte nije promenila moje navike, osim što sam konačno sebi centar sveta", ističe.

Smatra da ništa u životu ne treba juriti, ni karijeru, ni porodicu, ni potomstvo.

"Deca su divna, deca su dar, ali ako ne postanete roditelji, radujte se životu. A ako se ostvarite u toj ulozi, tim bolje. Volite se i to je za početak dovoljno. A godine? Ko još mari za godine", pita se Danijela i dodaje da će o svadbi razmišljati tek kad se beba rodi.