Pevačica Anastasija (45) podvrgla se dvostrukoj mastektomiji 2013. godine. Ona se od tada u potpunosti oporavila i kaže da se oseća veoma dobro. Zapravo, oseća se ženstvenije nego ikada.

Naime, ona je prvi put je obolela od raka dojke pre deset godina. Tada se izborila sa opakom bolešću, ali se pre tri godine rak ipak vratio. Ona je tada odlučila da se podvrgne odstranjivanju obe dojke.

Ipak, njena operacija nije bila samo dupla mastektomija. Da bi se obavila kompletna operacija i da bi se ponovo osećala kao žena, lekari su morali da joj odstrane veliki leđni mišić i da ga umetnu u grudi.

"To je bilo najgore. Sada imam ove velike, predivne, prelepe ožiljke na leđima, ispod plećki. Na kraju sam napisala pesmu o tome, nazvanu "Slomljena krila", priznaje Anastasija.

Kada je dobila ponudu da se slika za najnovije izdanje magazina "US magazine Fault", Anastasija priznaje da joj u prvi mah nije bilo prijatno zbog fotografija koje će svi videti. 

"Ožiljci su sada deo mene i želela sam da ih otkrijem. Jako sam nadahnuta jer sam ovo učinila na ovakav način“, ističe Anastasija.


A photo posted by Anastacia (@anastaciamusic) on Nov 19, 2016 at 6:51am PST

Grudi su simbol ženstvenosti, ni za jednu ženu ovo nije lak korak i zato je jako bitno da odlazite na redovne kontrole i obavljate čak i samopreglede. Rak je izlečiv, ako se otkrije na vreme.