Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dobre vesti iz Pariza: Posle desetočasovne operacije, mala Sofija skinuta sa aparata

Sofija Nikolić (2), koja od rođenja boluje od anomalija na dušniku i jednjaku i za čiju operaciju je bio prikupljan novac, na radost svih nas preživela je i desetu operaciju. Ipak, Sofiju čeka dug oporavak i račun za pomoć je i ...

 Izvor: Foto: Facebook

Kako bi njen život bio spašen, porodici je nedostajalo čak 122.000 evra, da bi mala Sofija mogla da otputuje u Pariz na još jednu operaciju. Rok za prikupljanje novca bio je 16. novembar i, zahvaljujući divnim ljudima, taj novac je prikupljen za samo pet dana.

Povezane vesti

Zatvaranje fistula između dušnika i jednjaka su samo početak Sofijinog izlečenja. To će joj omogućiti da ne bude vitalno ugrožena, da počne da jede na usta, jer se od rođenja hrani preko trbušnog otvora.

"Ona je naše čudo u koje verujemo", kažu roditelji.

Lekari u čuvenoj bolnici u Parizu uradili su i ovog puta sve što su mogli kako bi opet zatvorili fistule, a Sofija konačno mogla da, kao i njeni vršnjaci, uživa u detinjstvu. Devojčica za koju se borila cela Srbija je na reanimaciji, u pariskoj bolnici „Neker“ i u toku je jako težak postoperativni tok. Nisu joj još skinuti drenovi, kateteri…

Njeni roditelji, majka Bojana i otac Dejan, danonoćno su uz nju i kako kažu, prema prvim procenama, Sofija će u Parizu ostati 40 dana, ali koliko će to zaista biti, niko precizno ne može da im kaže.

Povezane vesti

"Čuvamo je naizmenično na odeljenju za reanimaciju, kao što to radimo i kada smo kod kuće. Za sada sam srećna što je naša mezimica preživela desetočasovnu operaciju, tokom koje su joj otvarali grudni koš, uzimali deo srčane maramice da bi se zatvorile fistule, dela sternuma da bi ojačali larinks", nastavlja Bojana za Blic.

Sofiju već zna cela bolnica u Parizu, jer je imala je svega desetak dana kada je prvi put odvedena tamo.

Foto: Podrži život

Posle prve operacije koju je imala, oporavak je umesto mesec dana trajao tri meseca. Postoperativne komplikacije su nepredvidive. Iznos koji je sakupljen bio je za operaciju i predviđenih 40 dana oporavka. Ako ostane duže, biće potreban dodatni novac. Sve buduće intervencije su jako skupe. Zbog toga će SMS 5757 i dalje biti aktivan kao i namenski računi.

Povezane vesti

Ukoliko sve bude kako treba, poslednja operacija koja čeka Sofiju je laringoplastika, kojom bi lekari različitim materijalima proširili grlo i spremili je za skidanje trahealne kanile. Najbolja prognoza je da će trahealnu kanilu nositi još četiri do pet godina.

Svi koji žele da pomognu Sofiji u ovoj odlučujućoj borbi, mogu to učiniti uplatom na broj računa:

205-9011006854820-66.

Na ime Bojana Milatović Nikolić

Svrha: lečenje deteta Sofije Nikolić

Adresa: Dragana Rakica 20g, 11080 Zemun

Povezane vesti

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Vesti

Porodica