Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ministri za više fizičke aktivnosti: Uskoro razgibavanje pred početak svakog časa

U Srbiji je u toku priprema novog sistemskog rešenja kako bi se deca u školama više bavila sportom i uopšte fizičkom aktivnošću.

 Izvor: Foto: Shutterstock

Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović, sastala se sa ministrima prosvete i omladine i sporta, Mladenom Šarčevićem i Vanjom Udovičićem, a povod za sastanak bili su alarmantni podaci da veliki broj dece, posebno devojčica, gotovo uopšte ne pohađa časove fizičkog vaspitanja u školama.

Potpredsednica Vlade istakla je da je ovo veliki problem jer želimo da uspostavimo sistem da deca budu zdrava, što je uslov i za zdravu naciju, saopštio je Kabinet potpredsednice Vlade.

Pogledajte i Kako da uklopite fizičku aktivnost i dečiju igru?

"Zbog ovoga će Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost izdvojiti popriličan novac za finansiranje projekata koji bi omogućili da naša deca imaju mnogo više sportskih i fizičkih aktivnosti jer će se tako sigurno smanjiti vršnjačko nasilje u školama, što je jedan od prioriteta", rekla je Mihajlovićeva.

Ministar Šarčević je istakao da je u pripremi novo sistemsko rešenje koje bi predvidelo da se učenici u školama više bave sportom. On je dodao da će se dodatno pospešiti projekat koji već funkcioniše u 40 škola u Srbiji u kojima deca, mimo fizičkog, pred svaki čas rade vežbe koje traju nekoliko minuta jer je to naišlo na jako dobar odziv i učenika i roditelja.

Ministar Udovičić je rekao da bi u rešavanje ovog problema posebno trebalo uključiti roditelje i izneo podatke koji govore da se naša deca sve manje bave sportom.

Prihvaćen je, kako se navodi, i predlog potpredsednice Mihajlović da svi ministri zajedno uskoro održe javni čas fizičkog vaspitanja u nekoj školi.

Izvor: Tanjug

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Vesti

Porodica