Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mesec podizanja svesti o sepsi: Dirljiva poruka majke koja je izgubila dete (VIDEO)

Melisa Med, koja je nedavno izgubila jednogodišnjeg sina, podelila je video snimak koji je ganuo čitav svet.

 Izvor: Foto: Youtube / Print Screen

Da li ste znali da svake 3,5 sekunde neko u svetu umre od sepse? 

Melisa Med izgubila je svog jednogodišnjeg sina Vilijama 2014. godine, nepažnjom doktora koji nisu uočili da se kod deteta razvila sepsa. Ova opaka bolest se javlja kao odgovor organizma na infekciju, što može dovesti do oštećenja tkiva, organa i odvesti obolelog u sigurnu smrt.

Najveća tragedija u ovoj priči je ta što je život dečaka mogao da bude spasen, da su doktori na vreme otkrili bolest. 

Melisa je ponovo trudna, ali ne odustaje od svoje misije da probudi svest o ovoj opakoj bolesti. 

Nedavno je objavila emtovni video snimak na svom Fejsbuk profilu držeći rukom ispisane poruke, dok joj se suze slivaju niz obraze.

"Samo 17 dana nakon svog prvog rođendana Vilijam je preminuo od sepse", potom je objasnila kroz poruke da je prvi put saznala da joj sin ima sepsu, kada je pročitala sinovljevu umrlicu iz bolnice.

"Niko nije pominjao sepsu dok je Vilijam bio živ", reči su ove majke koja potom navodi:"Pomislila sam da je to neka retka bolest, ali sam ubrzo saznala da nije nimalo retka. Svake 3,5 sekunde neko u svetu umre od sepse. Ovo je opasna bolest koja ne bira godine, pol, niti se vezuje za određeno geografsko podneblje."

Ova hrabra mama je svima dotakla srce, time što je uprkos svemu što joj se desilo skupila hrabrosti da prouči bolest, podeli svoju priču nakon tragedije u cilju da probudi u ljudima svest o bolesti koja je lako izlečiva ako se na vreme dijagnostikuje. 

Njena jedina želja i cilj postavljanja ovog video snimka je da nijedan roditelj više nikad ne izgubi svoje dete zbog ove opake bolesti koja odnosi mlade živote.

Njen video ima više od 12 miliona pregleda, a njena molba da se proširi priča da je u toku mesec podizanja svesti o sepsi je prihvaćena od strane mnogih korisnika društvenih mreža, što govori i činjenica da je ovaj video šerovan više od 500.000 puta.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Vesti

Porodica