U Hrvatskoj se dogodila užasna tragedija - desetomesečna beba je zaglavila glavu između prečki dečjeg krevetića, a zatim ostala bez pulsa.

Lekari su se borili za život dečaka i uspeli su da ga reanimiraju. Ipak, nedostatak kiseonika ostavio je teška oštećenja na dečakovom mozgu.

"Supruga i ja smo u teškom stanju. Nemamo komentara", rekao je otac tragično preminulog desetomesečnog dečaka iz okoline Koprivnice za "24 sata".

Susedi su šokirani tragedijom teško su pronalazili reči.

"Nisam ni znala što se dogodilo dok danas nisam pročitala na portalima. Strašno. Nadam se da će im Bog dati snage da to prebrode", rekla je komšinica mlade porodice.

Dečaka su reanimirali u koprivničkoj bolnici i poslali u Kliniku za dečje bolesti u Zagrebu, u kojoj je preminuo.

Prošle subote dečak je zaglavio glavu između prečki dečjeg krevetića. Prestravljeni roditelji pronašli su ga bez pulsa. Odmah su pozvali Hitnu pomoć.

Zbog teških oštećena na mozgu odlučili da prebace dečaka u Zagreb u Kliniku za dečje bolesti u Klaićevoj. Tamo su radili testiranja koja je trebalo da pokažu ima li mozak kakve reakcije. Nažalost, tamo je preminuo 27. jula.

"Dana 21. jula 2018. godine je u Kliniku iz OB Koprivnica premešteno muško dete. Radi se o dečaku kojeg su roditelji te večeri zatekli u krevetiću bez pulsa i disanja. Odvezen je u OB Koprivnica u čijoj je hitnoj ambulanti reaninimaran, te nakon inicijalnog zbrinjavanja upućen u našu Kliniku. Kod dolaska dečak je imao održan pritisak i puls, međutim s jasnim znakovima teškog oštećenja mozga", na upit "24 sata" odgovorila je zamenica direktora Klaićeve bolnice dr Iva Hojsak.

Nakon njegove smrti porodica je odlučila da donira dečakove organe i plemenitim činom spasiti druge živote.

"Setite ga se i dalje u svojim molitvama i koliko je velik taj desetomesečni dečak koji je poklonio svoj život za drugu decu i spasao njihove živote svojim zdravim organima", poručili su u nedelju dečakovi roditelji.

Prijatelji, rodbina, pa i nepoznati, koje je pogodio njihov gubitak, celog su im dana izražavali saučešće.

"Nema reči kojima se ta žalost može opisati. I u tako teškim trenucima pokazali ste veliko srce", "Ti imaj utehu draga da ti je Bog dao tih deset meseci da budeš mama tako divnom stvorenju, a i sad će deo njega pomoći nekom anđelu da živi"..., neke su od poruka podrške roditeljima.

"Hvala svim dragim ljudima koji su upućivali molitve za mojeg anđela. On nas sad gleda s neba", dirljivom porukom na društvenoj mreži od desetomesečnog dečačića oprostili su se njegovi roditelji.