Policajac Policijske uprave u Boru, Dejan Krstić, spasao je bebu staru četiri meseca koja je ostala zaključana u jednom automobilu u Boru.

Kako Blic saznaje, sve se odigralo na brzinu, kada je majka sa bebom otišla do prodavnice, kupila namirnice, došla do auta i ključeve slučajno spustila na sedište, a onda su se i vrata zatvorila.

"Žena je dozivala pomoć. U prvi mah niko nije znao šta se desilo. Najverovatnije je kada je stavila dete u sedište, i dok je spuštala kese u auto ostavila i ključeve, a onda su se slučajno vrata automobila zatvorila i automatska brava je zaključala vozilo", kaže jedan od očevidaca, koji je želeo da ostane anoniman.

Pogledajte i Upozorenje roditelja koji su izgubili sina: Ne ostavljajte bebu da spava u auto-sedištu

Majka je u panici da bebu što pre izbavi napolje taksijem otišla do kuće po rezervne ključeve.

"Beba se u jednom trenutku iz sedišta otkotrljala na patos u kolima. Neko je zaustavio saobraćajce kada se i pojavio policajac Dejan Krstić", dodaje sagovornik Blica.

U tom trenutku Krstić je od radnika u prodavnici uzeo sataru kojom je i razbio staklo na automobilu, i izvukao bebu na sigurno.

"Ruka mu je bila krvava. Srećom brzo se reagovalo, i beba je spasena, jer unutra je sugurno bila oko 15 minuta. I roditelji su se ubrzo nakon toga pojavili, kada sam čuo da je policajac pitao je l' treba da plati polomljeno staklo na šta su oni odgovorili da to ne dolazi u obzir i zahvaljivali se što je spasio život njihovom detetu", kaže očevidac.

Pogledajte i Dramatično: Žena spasila dete ostavljeno u autu na 43 stepena! (VIDEO)

Krstić nije želeo da komentariše ovaj događaj.

"Samo sam radio svoj posao. Verujem da bi svako isto tako postupio", kazao je Krstić.

Beba nije životno ugrožena.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama