Porođaj je velika stvar za svaku ženu, ali kada je u pitanju rođenje budućeg princa, onda je to ogromna stvar za celo kraljevstvo, piše Stil.rs.

Zbog toga je tim od 23 medicinska radnika bio dostupan tokom 24h, sedam dana u nedelji tokom tri cela meseca kada se rađao princ Džordž 2013. godine i princeza Šarlot 2015. godine, prenosi Daily Mail.

"Bio sam zamena za doktora koji je porodio vojvotkinju. Tokom samog porođaja bili smo u pripravnosti, odmah u drugoj prostoriji. Tri meseca bili smo u pripravnosti. Nikad nismo znali kada će nas pozvati. Morali smo biti dostupni stalno. Ukoliko smo na primer, bili na nekoj zabavi, morali smo kod sebe imati telefon i ključeve i naravno alkohol nismo smeli da konzumiramo tokom ta tri meseca," rekao je profesor Tiong Ghee Teoh.

Pogledajte i Iskustva sa porođaja poznatih mama (FOTO)

Tim od 23 člana činili su dva akušera, tri babice, tri anesteziologa, četiri hirurga, dve medicinske sestre osposobljene za negu beba i nekoliko menadžera.

"Nas dvadeset se redovno sastajalo tokom ta tri meseca kako bismo razradili strategiju za svaku moguću situaciju," dodao je dr Brej.

"Morali smo da imamo veliki tim ljudi, kako bismo izbegli opasne situacije. Svi su se zavetovali na ćutnju!" rekao je doktor Teoh.

Pogledajte i Trik princa Vilijama zahvaljujući kojem uspešno uspavljuje malog Džordža

"Najvažnije je bilo to što je vojvotkinja bila vitalna, mlada žena. To je olakšalo porođaj. I na kraju dana kada se rodi zdravo i srećno dete, naš posao je da ga predamo zdravoj i srećnoj majci i naravno, to se dogodilo."

Na pitanje novinara kada će na svet da dođe kraljevska beba broj tri, doktor se nasmejao i odgovorio:

"To je pitanje za milion dolara."

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.