Sarkastičan, ali neodoljivi Ratchet oduvek je želeo biti jedan od arogantnih Qwarkovih Galaktičkih Svemirskih Rendžera. Misli da konačno ima šansu da izadje  iz monotonije svoje male garaže za popravak svemirskih brodova, kada sazna da Qwark prima nove članove. Nažalost, Qwark po kratkom postupku odluči da Ratchet nije heroj. Istovremeno, spletkama sklon negativac Drek, koji spletkari širom galaksije, uništava Planetu Tenemule jednom jedinom eksplozijom svog novog oružja - Uništavača planeta. Te noći, Ratcheta budi pad kapsule za beg, a rasklimani robot Clank za dlaku je izbegao Drekove ljude i  donosi mu vesti o skrivenom planu za uništenje Rendžera i Sunčevog sistema. Ko ga može zaustaviti? Qwark je zaslepljen vlastitim egom, pa tako milioni života zavise o smotanom Lombaxu Ratchetu i njegovom vernom metalnom prijatelju Clanku

Nastao na predlošku hvaljene video igre i bestselera kompanije Sony Computer Entertainment, film Ratchet i Clank je osmišljen kako bi nove obožavatelje svih uzrasta širom svieta upoznao s univerzumom punim akcije i milionima igrača predstavio prvi Ratchet i Clank dugometražni animirani film.

Film je sinhronizovan na srpski jezik. A glasove karatkterima su pozajnili naši poznatui glumci: Stefan Bundalo, Bojana Stefanović, Tomas Šarić, Uroš Jovičić, Marko Marković i drugi..

Priključite se najluđoj i najsmešnijoj naučno - fantastičnoj avanturi s ove strane Sunčevog sistema! 

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.