Najbolji svetski teniser Novak Đoković uputio je video-poruku vojvotkinji od Kornvola, Kamili, koja zajedno sa princom Čarlsom boravi u poseti Srbiji, zahvalivši joj se na podršci projektu koji vode Vlada Srbije i Fondacija "Novak Đoković".

"Vaše kraljevsko visočanstvo, poštovana vojvotkinjo od Kornvola, dobrodošli u Srbiju! Želeo bih da izrazim svoju zahvalnost zbog vaše odluke da posetite porodice obuhvaćene projektom koji udruženim snagama sprovode Vlada Srbije/Ministarstvo za socijalna pitanja, UNICEF i "Novak Đoković" Fondacija. Ovaj projekat je od izuzetne važnosti za sve nas zato što je fokusiran na osnaživanje porodica, a jaka porodica je stub svakog društva", rekao je Đoković.

Pogledajte i Za mališane uvek ima vremena: Dirljiv gest Novaka Đokovića raznežio svet (VIDEO)

Navodeći da deca ne mogu da imaju srećno i razigrano detinjstvo koje neguje njihov istraživački duh ukoliko im se ne obezbedi stabilno okruženje u kojem će rasti i razvijati se na pravi način, Đoković je podsetio da je njemu porodica uvek bila sigurna luka.

"Zahvaljujući ljubavi i podršci svojih roditelja uspeo sam da ostvarim sve svoje snove. Zato danas moja supruga i ja želimo da naš sin odrasta u istom porodičnom okruženju. Kroz ovaj projekat do sada je prošlo 400 porodica i 1000 mališana", naveo je Đoković.

"Svi oni dele mišljenje da im je usluga Porodičnog saradnika pomogla da ojačaju roditeljske veštine i unaprede kvalitet odnosa unutar porodice, i samim tim osete neophodnu sigurnost i pozitivne promene. Neki od njih su po prvi put kao porodica zajedno proslavljali dečije rođendane, neka deca nikad više nisu bila razdvojena od svojih roditelja i smeštena u institucije, mnoga su popravila uspeh u školi jer su ih kod kuće čekali roditelji sa kojima su izgradili odnos pun ljubavi, pažnje i razumevanja", navodi se u poruci.

"Sve ovo ne bi bilo moguće bez nesebičnog zalaganja i truda porodičnih saradnika koji su iz dana u dan činili sve kako bi pomogli porodicama u riziku i zato su porodice obuhvaćene projektom danas snažnije, a biće još jače kada ova usluga bude zvanično uvrštena u sistem socijalne zaštite u Srbiji, rekao je Đoković.

"To je naš cilj i čast nam je da danas sa vama razgovaramo o tome. Želja svih nas je da ovaj projekat u potpunosti zaživi jer smo svesni toga da može umnogome da doprinese unapređenju društva u kome živimo. Vaše prisustvo danas je od neizmerne važnosti zbog skretanja pažnje javnosti i dodatnog isticanja značaja ovog pitanja. Želeo bih još jednom da vam se zahvalim što ste sa nama i podršci koju nam pružate, zaključio je Đoković.

Izvor: Tanjug

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama