Jelena Božović (33) pre pet godina rodila je sina Matiju, a tokom trudnoće joj je otkrivena cista na jajniku.

"Bez većih komplikacija Matija se rodio prirodnim putem u 38. nedelji, a cistu sam morala da operišem dva i po meseca nakon njegovog rođenja. Prilikom intervencije morali su da mi odstrane i jajnik jer je cista zahvatila i njega", priča Jelena.

Doktorka je upozorila da to može da se desi i sa drugim jajnikom. Jelena i suprug su shvatili da nemaju mnogo vremena za drugu bebu.

Prirodno i bez upotrebe bilo kakvih hormona želja nam se ostvarila i saopšeteno nam je da čekamo blizance. Bili smo jako iznenađenji jer ni ja ni suprug nismo imali nikakvih predispozicija za blizanačku trudnoću", priča Jelena.

A onda je u 20. nedelji trudnoče usledio ultrazvuk 4D. Doktorka je dugo gledala u monitor u neverici.

"Pozvala je supruga, okrenula monitor i pitala: "Vidite li jednu glavu", "Da", "Vidite li drugu glavu", "Da", Vidite li treću glavu". E tada smo zanemeli. Čestitam, Božovići, imaćete tri bebe", kaže Jelena.

"Bili su zbunjeni, uplašeni, srećni , smejali su se i plakali u isto vreme.

Porodila se u 28. nedelji carskim rezom i na svet su stigle Maša  (1.150 grama), Anja (1.230) i Lena (1.050). Hitno su prebačeni na neonatologiju gde su proveli tri meseca.

"Tri meseca su se naše ćerke borile za život i dobile su svoju bitku. Lena i Maša su se, srećom, odlično izborile, a Anja, zbog gubitka kiseonika na porođaju, ima cerebralnu paralizu", rekla je Jelena.

Izvor: Kurir

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete strucnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.