Pesma "Želim živeti", koju pevaju Nina Badrić, Ivana Husar Mlinac, Marija Husar Rimac, Alan Hržica, Dalibor Bartulović Shorty i sestre Palić izazvala je ogromne reakcije. I to one podeljene. Nekim smatraju da numera koja promoviše rađanje nosi pozitivnu poruku, drugu kažu da je neprimerena.

Pesma govori o tome zbog čega je rađanje najbolja odluka. Mnogi je označavaju kao numeru koja ustaje protiv abortusa, a Marija Husar Rimac je izjavila: 

"Pesma ima jako ohrabrujuću poruku za buduće majke koje se dvoume i ne znaju šta da učine. Jako mi je drago da sam učestvovala u snimanju. Živimo u demokratskoj državi u kojoj svako ima pravo na svoje mišljenje. To što imam svoje mišljenje o abortusu ne znači da nekoga osuđujem. Te žene koje su prošle kroz to osetile su to na svojoj duši, to je ostavilo trag, i njih treba ohrabriti, a ne osuđivati. Ova pesma je za ohrabrivanje, ne za osudu. To da će biti komentara je normalno i naravno da će se naći onih koji su protiv."


Pogledajte i Hrvatska: Sve više ginekologa odbija da izvede abortus

Marija je istakla da je inicijator pesme grupa Emanuel i Domagoj Pavin, koji je napisao pesmu.

"To je jako osetljiva tema i jako osetljivo područje. Ja sam protiv abortusa, ali ne osuđujem nikoga. Zakone bih prepustila državi i onima koji se time bave."

Kako prenosi Index.hr,  pesma "Želim živeti" je poklonjena inicijativi "40 dana za život", koja se bavi zaštitom majki i nerođenje dece u 20 hrvatskih gradova. 

Reakcije čitalaca

Komentari koje je pokrenula glase ovako:

"Svaka čast, prelepa pesma u današnje vreme nosi neprocenjivu poruku svima posebno onima koji još nisu shvatili da je abortus UBISTVO nevinog, nemoćnog ljudskog stvorenja,  a svako stvorenje ima pravo na život... koliko mi bežali od toga,  život traje od začeća do smrti i niko nema pravo da fa oduzme! Još jednom bravo za svaki glas i svaku notu... Anđeli su uz vas - napisala je čitateljka na portala "Index. hr".


Pogledajte i Upoznajte bebu koja je preživela spontani pobačaj i abortus!

"Licemerje je neverovatno kod nekih ljudi. Sestre Husar,  dok su bile mlade i napete,  na koncertima su nastupale u seksi vešu, u video spotovima su gurale svoje obline u prvi plan kadra" -  prokomentarisao je drugi čitalac.

"Svaka osoba na kugli zemaljskoj bi "MORALA" da ima pravo da odlučuje o tome šta je najbolje za  nju, (poštujući zakon) pogotovo trudnice u ovom slučaju. Strašno je da bilo koje udruženje, inicijativa, pokret, verska zajednica mogu da donose odluke umesto onih koji jedini imaju pravo na to. Dirajući u najosetljiviji deo intimnosti (u ovom slučaju žena) pokazujemo koliko smo zapravo neosetljivi za temeljne demokratske vrednosti, a to je pravo na odluku", poručio je treći čitalac.

Pogledajte i Abortus je nezdravo rešenje

Pesmu je  prokomentarisala i supruga Dina Dvornika, Danijela Dvornik.

"Ovo je dno dna i sumrak Hrvatske, vera se koristi za sve i svašta pa i za dobijanje publike. Nekima od njih možda treba veštačka oplodnja, a s obzirom na novu Vladu i njihove zakone to će biti vrlo problematično, možda je  svoje molitve trebalo  da usmere prema tome, a abortus neka ostane ženino pravo i njena odluka. Niko to ne radi zato jer im je to prekrasno iskustvo, nego zato što su okolnosti takve da ih nateraju na takvu odluku. Pogledajte domove napuštene dece, zakone za usvajanje i sporost usvajanja. Sramota! Neka gospoda iz ovog spota odu u Klaićevu, na odeljenje onkologije gde deca umiru, a da nisu život ni okusili, pa neka ih taj njihov Bog spasi! Da bi se dete odgajalo, potrebni su uslovi, posao, stan i sigurna plata, a toga u Hrvatskoj nema. Neka se ova četvorka iz spota zalaže za to… Licemerstvo do bola", poručila je Danijela na Fejsbuku.

Pesma ne prestaje da izaziva komentare. A kako je vi ocenjujete?

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete strucnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.