U organizaciji Fondacije „Deca Deci”, a pod pokroviteljstvom Skupštine grada Beograda, Regionalna Dečja filharmonija će jedinstvenim koncertom u Kolarčevoj zadužbini - Kolarac,  09. Decembra u 20h proslaviti svoje postojanje i beogradskom premijerom najaviti svetsku turneju.   

Novogodišnji praznik klasične muzike, cveća i elegancije u atmosferi Bečke, Berlinske i Njujorške filharmonije u Beograd donose  najveći muzički talenti iz Zagreba, Ljubljane, Skoplja i Beograda. 

Šezdeset malih muzičara prve Regionalne dečje filharmonije na svetu, prvi put zajedno, na sceni Narodnog pozorišta izvodiće najlepša dela Štrausa, Vivaldija, Čajkovskog. Nastupaće pod palicom gostujuće dirigentice iz Slovenije, prestižnog muzičkog pedagoga i mentora, Žive Ploj Peršuh. Specijalan gost koncerta biće svetski renomirani trombonista Branimir Slokar.

"Želja nam je da novogodišnji koncert Dečije filharmonije postane tradicionalni povod okupljanja najeminentnijih ljudi iz regiona, jer Beograd kao kosmopolitski grad i grad izuzetnog kulturnog nasleđa i umetničkog potencijala ima kapaciteta da inicira kulturnu razmenu i motiviše građansko društvo da  aktivnije učestvuje u kreiranju i afirmaciji vrednosti koje poslednjih godina gube na značaju", saopštila je povodom koncerta gospođa Žaklina Nikolić Kušić, Osnivač i predsednica Upravnog odbora Fondacije “Deca deci” i Dečija filharmonija. 

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.