Stanovnici Beograda u okviru izložbe "6 fotografa za 6 mama", imaće priliku da vide jednu sasvim drugačiju sliku dojenja.

U želji da "sklope sliku" kada je dojenje u pitanju, da iznesu dojenje na svetlo dana slikajući ga svetlom, ali i da podrže i osnaže mame, beogradski umetnici su napravili izložbu koja će biti otvorena u subotu 21. novembra u 12h u podzemnom prolazu na Terazijama i predstaviće fotografije: Jelene Jovanov, Marije Janković, Tamare Dragović, Marka Cvetkovića, Dalibora Danilovića i Igora Pavićevića.

Festival fotografije “Vizualizator 2015” sa ovogodišnjim sloganom "Sklopi sliku"j e multidisciplinaran, dinamičan kulturni događaj, koji se održava već treću godinu zaredom, od 19. do 26. novembra na više lokacija u Beogradu: galerijama, ustanovama culture i javnom prostoru, a ove godine će ga otvoriti  Edvard Kiting dobitnik Pulicerove nagrade za fotografiju izložbom u UK Parobrod."

Iako je dojenje bebe najprirodniji i najzdraviji način hranjenja bebe i za mamu i za bebu, u našem društvu neretko su prisutne polemike na temu  dojenja uopšte, dojenja u  određenoj dobi, dojenja u  javnosti i sl. 

Sa željom da pokažu koliko različito posmatramo iste stvari, svaki fotograf je predstavio svoju ideju i doživljaj majke i deteta u intimnom činu dojenja. Ideja izložbe je da prenese poruku, da izmami osmeh ili suzu, da bude podrška ili provokacija, da bude povod da pričamo o tome. Ideja je bila da svako prenese svoj doživljaj  intimni i vizuelni kada je u pitanju dojenje, jer ta raznolikost treba da približi dojenje svakodnevici. 

Posetioci su dobrodošli da daju svoje tumačenje umetničkih fotografija i da komentare ostave na FB stranici UdruŽene.

Izložbu "6 fotografa za 6 mama" organizuje Centar za razvoj fotografije u saradnji sa neformalnim udruženjem UdruŽene, a u okviru Beogradskog festivala fotografije "Vizualizator".



*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj 
Fejsbuk stranici - YuMama.