Dejvid Bekam je prošlog meseca u Ujedinjenim nacijama u Njujorku zaplakao prisećajući se sudbine četvorogodišnje Vione. Ona je vršnjakinja njegove ćerkice Harper i istrgnuta je iz naručja oca tokom tajfuna Hajvan koji je pogodio Filipine.

Starija sestra devojčice koju je vetar povukao u smrt ispričala je Bekamu ceo horor te noći. Čovek koji je pred kamerama to pričao u jednoj od najvažnijih institucija sveta nije bio kapiten, niti čuveni fudbaler. U tom trenutku bio je samo čovek i otac.

Pogledajte i Reakcija Dejvida Bekama na pisanje medija: Nemate pravo da me kritikujete kao roditelja!

"Sreo sam porodicu na Filipinima, majku i oca, koji su ispričali priču o svojim ćerkicama Venus i Vijeni. U toku noći tajfun se nadvio nad njihovom kućom. Popeli su se na krov škole da pobegnu od poplave. Majka je bila umorna i preplašena i zamolila ga je da on ponese jednu ćerku. Na žalost, talasi su bili previsoki. Jedan je oborio oca sa krova. Kada se šest sati kasnije probudio - ćerke nije bilo", pričao je Bekam i tu napravio pauzu sa suzama u očima.

Nastavio je.

"To je bilo u noći tajfuna. Dan i po kasnije, nažalost, Vijena je nađena, licem nadole. Preminula je. Ovo je jedna od najtežiš priča stradanja koje sam čuo", rekao je tada fudbaler.

Dok je vetar šibao svuda oko njih majka se seća da je ćerka Venus ponavljala "mama, molim te ne puštaj rešetke, mama, molim te ne puštaj rešetke". Rekla joj je da i ako nju vetar oduva dete ne sme da se pusti. Mora da izdrži. Kada se oluja smirila shvatila je da ne vidi ni muža ni drugo dete. Potražila ih je i videla da Rudolfo gleda u vodu dubine do kolena. Postalo joj je jasno.

"Znam da je celu zemlju pogodila tragedija, ali užasno boli gubitak majke. Nisam mogla da jedem. Upozoravali su me da ću umreti ako ne budem jela, ali nisam mogla", priča majka.

Venus i dalje ne može da veruje da sestre nema. Oraspoložila se kada je Bekam posetio Filipine i igrao fudbal sa mališanima. Skrenuo joj je misli.

Dve godine od kada je udario tajfun Vijenini roditelji Trinidad OJeda i Rodolfo Mueva i dalje ne mogu da prebole tu noć. Tajfun Hajan je ubio preko 6.300 ljudi.

Danas porodica živi u privremenom domu koji je izgrađen uz pomoć donacija.

"Snalazimo se. Moj muž nekada radi na građevini, a sin radi na pumpi. Ja preprodajem robu u blizini škole i kupim nam neke sitnice za kuću", kaže majka.

Par je posle tragediju dobio još jednu ćerkicu Venis. Kažu da ona nikada neće zameniti dete koje su izgubili, ali predstavlja nadu da nastave dalje.

Izvor: 24sata

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.