Predstavom za 400 beogradskih mališana, na simboličan način "Pionirski grad" je vraćen deci kojoj je i bio namenjen kada je izgrađen 1947. a proširen 1962. godine.

"Od 1. aprila naredne godine ovde više neće biti kuće "Velikog brata", ukinućemo prostor za rijaliti programe", istakao je gradski menadžer Goran Vesić. "Vode se i imovinsko-pravni sporovi sa nekoliko preduzeća koja se ovde nalaze, a kojima tu nije mesto, poput "Skvošlenda"."

Pogledajte i Zaboravljene igre u prirodi

Gradska preduzeća u rekonstrukciju ovog dečjeg centra su uložila oko 700.000 evra. Međutim, to je tek početak.


"Ovde će deca biti u prilici da maksimalno koriste sve kapacitete, da se bave sportom, obrazuju i na kvalitetan način provode svoje slobodno vreme", najavio je gradonačelnik Siniša Mali. "Od sledeće godine počinje izgradnja roler-kostera, velikog fudbalskog terena i rekonstrukcija postojećih terena. Biće izgrađeni i bungalovi u kojima će deca iz Beograda, Srbije i inostranstva biti u prilici da do sedam dana provode svoje slobodno vreme.

U planu je i da "Parking servis" nabavi 100 bicikala, koja će ovde biti na raspolaganju deci.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.