Vrtić "Novosađanče" je zbog nasilnih roditelja više od dve nedelje pod prismotrom policije. Napadi su prijavljeni policiji, koja je po službenoj dužnosti protiv oca M. Đ. podnela krivičnu, a protiv majke S. Đ. prekršajnu prijavu. Inače, zaposleni i roditelji dece koja idu u vrtić "Novosađanče" tražili su policijsku zaštitu, jer kako kažu "ne znaju da izađu na kraj sa ocem, koji pred mališanima više od godinu dana verbalno vređa i napada zaposlene, te preti da će na vrtić baciti bombu".

"Majka S. Đ. je došla u vrtić i pružila ruku vaspitačici, a zatim ju je ošamarila i krenula da viče. Odmah smo pozvali policiju, a majka je najpre negirala da se bilo šta dogodilo, te na kraju priznala da je to uradila", kaže Snežana Samardžić, glavna vaspitačica u vrtiću "Novosađanče".

Pogledajte i Pažljivo birajte dadilje: Skrivenom kamerom roditelji otkrili da im dadilja tuče bebu! (VIDEO)

Problemi su, kako kažu zaposleni u vrtiću, počeli još prošle godine."Prvi incident zabeležen je u oktobru 2014. kada je otac došao po dete u vrtić i pretio vaspitačici da će je zadaviti i ubiti. Odmah je o svemu obaveštena i policija, a o svakom narednom incidentu postoji i službena zabeleška zaposlenih. Mlađe dete ima posebne zdravstvene poteškoće i ima ličnog pratioca sa kojim komuniciramo u poslednje dve nedelje. Otac se od dolaska policije ne pojavljuje u blizini vrtića", kaže Gorana Kosovac, rukovodilac pedagoške jedinice u PU "Radosno detinjstvo".

M. Đ. kaže da su optužbe lažne, te da nije verbalno napadao vaspitačice, a da je njegovo starije dete ove godine palo u vrtiću i teže povredilo glavu, zbog čega će pravdu zatražiti na sudu."Dete mi se žalilo na bolove u glavi i odmah sam posumnjao da je povređeno u vrtiću. Kako mi je reklo, palo je na pločice i povredilo glavu, zbog čega je zatražilo lekarsku pomoć", kaže M. Đ, piše Blic.

On ne spori to da je njegova žena ošamarila vaspitačicu, ali kaže da je to učinila iz revolta, pošto je vaspitačica navodno mobilnim telefonom fotografisala nju i dete. Roditelji dece koja dolaze u ovaj vrtić kažu da su gradonačelniku uputili pismo kako bi zaštitili svoje mališane, a da bračni par koji teroriše zaposlene u "Novosađančetu" nema opravdanja za takvo ponašanje, te se nadaju da će problemi uskoro biti rešeni. Spremni su, kako sami kažu, da plate i obezbeđenje, samo da im deca budu na sigurnom.

Izvor: Kurir

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.