Tokom ranog razvojnog perioda detetov mozak upija informacije i iskustva kao sunđer, procesuira ih i pohranjuje u svojoj podsvesti kao osnovu za buduće celoživotne obrasce ponašanja. Kroz neuronaučno utemeljeno predavanje „Roditeljstvo kakvo dete treba i očekuje“ Tomislava Kuljiša, autora programa Roditeljstvo i rani razvoj, imaćete priliku da saznate šta je ono što je detetu potrebno od roditelja kako bi se razvilo u srećnu, samosvesnu, optimističnu osobu koja koristi svoje potencijale i ostvaruje kvalitetne međuljudske odnose. 


Pročitajte i... Tajna prirodnog roditeljstva

Da bismo pružili deci ono što im od nas istinski treba nije dovoljno samo da volimo dete, već i da poznajemo njegove primarne potrebe, čije namirivanje je preduslov za detetov kompletan psihološki, emotivni, socijalni i intelektualni razvoj. U određenim razvojnim fazama dete od roditelja očekuje i potražuje određene odnose i interakcije koje stimulišu pravilan razvoj i umrežavanju mozga, tačnije delova mozga koji su zaduženi za emocije. 

Nove mogućnosti snimanja mozga jasno ukazuju da mnoge uobičajene bihejvioralne metode vaspitavanja dece rezultiraju nedovoljnim brojem sinapsi i slabom umreženošću mozga. Iako ponekad menjaju detetovo ponašanje, neretko ostavljaju dublje posledice, odnosno utiču na međusobni odnos roditelja i deteta, narušavajući tako njihovu povezanost koja je osnovni preduslov zdravog razvoja. Kao posledica javlja se problematično ponašanje u starijem uzrastu, stanje unutrašnjeg nemira, slaba emotivna samoregulacija, sklonost ka depresiji, anksioznosti i raznim oblicima zavisnosti. Naučno je dokazano da prirodno roditeljstvo, tj. povezujuće roditeljstvo rezultira zdravom neurološkom posloženošću i kvalitetnim socijalno emotivnim odnosima, što čini da se takvo dete kroz ceo život oseća stabilno i da dobro funkcioniše sa drugima.


Pročitajte i... Značaj prorodnog roditeljstva

Predavanje „Roditeljstvo kakvo dete treba i očekuje“ namenjeno je svesnim roditeljima koji istinski žele da razumeju svoje dete (nezavisno od uzrasta deteta), kao i onima koji se spremaju da to postanu, bakama i dekama, stručnjacima... Kroz ovaj video materijal dobićete ključne informacije o preduslovima celovitog razvoja deteta, što roditeljstvo u značajnoj meri čini jednostavnijijm i kvalitetnijim. 

Za praćenje live streaming besplatnog predavanja neophodno je da popunite prijavu na sajtu www.prirodnoroditeljstvo.com. Preporuka je da se pre praćanja live streaming predavanja pogleda video "Zašto su prve godine najvažnije" kako bi se tokom predavanja putem chat-a postavljala pitanja. Svi prijavljeni stiču mogućnost da po simboličnoj ceni dobiju i uvodno video predavanje "Zašto su prve godine najvažnije".

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.