Voditelj televizije Pink Ognjen Amidžić (39) i manekenka i muza brojnih svetskih modnih magova Danijela Dimitrovska Amidžić (28) obeležili su treću godišnjicu bračne sreće i prisetili se 27. maja 2012. kada su se jedno drugom zavetovali na večnu ljubav u crkvi u Zemunu, a potom razmenili bračne zavete i pred matičarem. Glamurozna proslava godišnjice kojoj prethode dani priprema izostala je ovog puta. Tačnije, pompa nije bila ni planirana, jer su sve velike stvari, pa i proslave od 28. novembra 2013, kada su dobili prvenca Matiju, njemu podređene. Da bi obeležili svoje rođendane, godišnjice i ostale njima važne datume, dovoljan im je zvuk staklenog poljupca čaša penušavca ili veče s prijateljima. Sve ostalo rezervisano je za njihovog naslednika i datume koji će njemu tek postati važni.

"Nismo formalisti i nemamo običaj da obeležavamo neke određene datume, jer volimo da se iznenađujemo i bez nekog posebnog razloga. Znamo kad je godišnjica i ponosni smo svake godine što smo uspeli da izdržimo još jednu, ali ne pridajemo poseban značaj tom danu", započinje Danijela, a njeno mišljenje deli i Ognjen.

"Važnije je imati normalan i dobar odnos svih ostalih dana u godini, a ne samo tog. Naravno, uvek se prisetim svih tih trenutaka, bude mi lepo i drago", iskren je voditelj. Kao i svi drugi parovi, tako i Amidžići vole da obraduju jedno drugo nekom sitnicom, a ova atraktivna dama govori o tome šta nju može da iznenadi.

Foto: Dragan Tadić

"Dobro se poznajemo i tačno znamo ko šta voli. Nisam materijalista i ne pridajem značaj nekim skupocenim poklonima. Najviše volim kada se neko seti nečeg što sam odavno rekla da mi se svidelo", priča Danijela i opisuje kako su i jedno i drugo veoma sentimentalni u vezi s uspomenama koje ih asociraju na taj njihov važan dan.

"Naše venčanje ostalo mi je u vrlo lepom sećanju i svaki put prožmu me jake emocije kad ga se setim. Još nisam pogledala snimak sa svadbe zato što bih se verovatno i danas isplakala. To je stvarno dan koji ću pamtiti zauvek. Bilo je baš bajkovito. Bez obzira na to što sam se udala s mišlju da to bude do kraja života, niko od nas sa sigurnošću ne zna šta nosi dan, ali ubeđena sam da će mi ti trenuci ostati u sećanju kao najlepši", iskreno priča Danijela, a o trenutku kada su se jedno drugom zakleli na večnu ljubav slično razmišlja i Ognjen.

"Sve zajedno pamtim kao divan događaj ispunjen prelepim emocijama. Venčali smo se na odličnom mestu, na krovu zgrade, u vazduhu se osećala neka divna atmosfera i bili smo s ljudima koji su nama dragi. Mene venčanje asocira na naš odnos, naravno kroz šta smo tad prolazili i kakva su nas osećanja ispunjavala. Sve zajedno bilo je veoma lepo", objašnjava Ognjen i govori šta je po njegovom mišljenu tajna dobrog odnosa i braka.

"Uvek govorim kako brak treba da ima jaku podlogu da bi bio dobar, snažnu i veliku ljubav i supružnike koji se razumeju. Na sve to dodajte razgovor, trud i rad. Zajednica mora da se tretira kao nešto što ne može samo od sebe da funkcioniše."

Foto: Luka Šarac

Iako važe za veoma skladan par, povremeno i u njihovom braku dođe do nesuglasica, ali i jedno i drugo saglasni su u tome da su takve situacije veoma retke i da ih rešavaju kompromisima.

"Nema pravila ko spušta loptu. Ona druga strana uvek oseti kad je pravi trenutak da se situacija reši, mada ne mogu da kažem kako je ikada posredi bilo nešto dramatično. Znam kakva je ona, šta je nervira, da joj ne prija ako ne ispunim neki dogovor, ako zakasnim ili zaboravim nešto važno. Iskreno, to mi se ne dešava često", opisuje u svom stilu popularni voditelj, a njegova draga evocira uspomene na početak njihove veze.

"Upoznali smo se kad sam gostovala u Ognjenovoj emisiji, ali sve je ostalo u granicama profesionalnog. Posle nekoliko meseci sreli smo se u Americi i tu smo prepoznali svoje emocije. Ta zemlja uvek me asocira na Ognjena i početak naše veze. Planiram do kraja godine da odem tamo zbog posla i volela bih da idem s Ognjenom, ali zbog njegovih obaveza to je gotovo nemoguće. Ipak, nadam se da ću voditi Matiju pošto ne bih mogla da odem toliko daleko i budem dugo bez njega.

Ipak, od novembra 2013. u životu skladnih supružnika sve se promenilo, jer su tada dobili naslednika Matiju.

"Ne postavlja se uopšte pitanje, dolazak Matije nam je na prvom mestu. On je mnogo dobro dete i zreo je za svoj uzrast. Dečak je, samim tim živahan i energičan, što mi se mnogo sviđa kod njega. Zna šta hoće i ne dozvoljava da se njime manipuliše, a to je nasledio od mene. Sluša i zna za granicu. Sve ga interesuje, a meni se veoma dopada i to što ume sam da se igra. Voli društvo, drugu decu, deli svoje igračke i nije sebičan, ali kada nema s kim, ume sam da se organizuje. Jedan deo dnevne sobe rezervisan je za njega, zaigra se i praktično se ne čuje. Priča nešto na nekom svom jeziku, mi ga posmatramo, smejemo se i uživamo" otkriva Danijela detalje iz njihove porodične atmosfere. Mada oni koji ih znaju tvrde kako je Matija prava mala kopija svojih roditelja, voditelj objašnjava da je njihov naslednik još mali da bi pokazao kakav mu je karakter.

"Samo što nije progovorio, priča na nekom svom jeziku, ali još neće da progovori ono što je nama poznato. Sve ga više volimo, sve je simpatičniji, ali da bi ispoljio svoj karakter, treba više vremena. On ima pomešane naše osobine, čas mi više liči na nju, a onda na mene", u nedoumici je voditelj, a njegova draga dodaje:

"Govori: mama, tata i nanana – a to znači da je gladan. Kad čujemo nanana, odmah moramo da mu spremimo da jede. S te strane više je na tatu, veliki je gurman i voli da pojede. Moja sestra Ivana jednom je prokomentarisala: Ovo dete uzme šta god da mu dam. Jede sve, ne bira. Kad god mu nešto ponudiš, on otvori usta", kroz osmeh priča Danijela i u istom maniru opisuje njegove navike, s akcentom na spavanje koje mnogim roditeljima zadaje glavobolju.

"Matija je do desetog meseca savršeno spavao, bolju bebu nisam mogla da poželim. Onda su počeli da mu izbijaju zubići i od septembra prošle godine uopšte više ne spavamo. Mi to tako u našoj porodici, idemo iz krajnosti u krajnost, ili je crno ili belo, nema sredine, ali tim bolje, pošto nam je svaki dan zabavan."

Foto: Luka Šarac

Iako su i jedno i drugo zatrpani poslovnim obavezama, briga o sinu nalazi se na vrhu liste njihovih prioriteta.

"Nema bitnije obaveze od njega. Stvarno se trudim da vreme koje provodim s Matijom bude što kvalitetnije. Za njega mi ništa nije teško da uradim, samo mnogo volim da sam odmoran kako bih mogao da mu pružim svoj maksimum. On je posebna figura u mom životu", ističe Ognjen, a isto mišljenje deli i njegova supruga.

"Sve je stvar dobre organizacije. Matija ide u vrtić, imamo i devojku koja nam pomaže i ne znam kako bismo sve stigli bez nje. Verovatno bismo morali da uključimo baka servis. Trudimo se da dete bude naša briga, a da bake i deka uživaju u njemu i da im ne bude naporno. On dosta trči i stalno je u pokretu, pa ne može baš svako da izdrži taj tempo", priča Dimitrovska i osvrće se na trenutak kada je njihov mezimac pošao u vrtić i okrenuo prvi veliki list u svom malom životu.

"Dramatično sam doživela čak i obilazak vrtića. Išla sam u nekoliko obdaništa da bih odabrala najbolje, pošto je Ognjen to prepustio meni. Kad sam otišla na sastanak s direktorkom, bila sam sentimentalna, verovatno mi se vratilo to što kao mala nisam želela da idem u vrtić. Onda sam shvatila da je ovo neko drugo vreme, sve drugačije funkcioniše i deca su srećnija, prilagođene su im igraonice, ima dosta zanimljivog sadržaja, tako da nemaju vremena da razmišljaju o mamama i tatama dok su tamo. Kada smo ga odveli prvog dana, predali smo ga i bukvalno pobegli. (smeh) Matija je to dobro podneo, jer voli da bude s vršnjacima", objašnjava atraktivna manekenka i priseća se kako pamti prvo duže razdvajanje od sina.

"Najduže smo bili odvojeni pet dana zbog mog poslovnog puta u Pariz, kad je on imao samo šest meseci. Čuvala ga je moja mama. Bilo mi je teško prvog dana a prvu noć nisam mogla da spavam, jer mi je bilo neobično da ne ustajem i da ga ne proveravam, ali i to što krevetac nije bio pored mene. Imala sam dosta obaveza i kada čovek ide s nekim ciljem na put, onda se trudi da to što pre obavi i da se vrati."

S obzirom na to da im roditeljstvo veoma prija, mnogi se pitaju kada će rešiti da prošire svoju porodicu koja za sada savršeno funkcioniše.

"Daj bože zdravlja, svakako bismo to voleli, ali kad, šta i kako još ćemo videti", iskren je Ognjen koji u narednom periodu priprema mnogo iznenađenja i na poslovnom polju.

Piše: Moni Marković, Izvor: Story


*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.