Jedna od novijih metoda koja deci oboleloj od kancera pomaže da se nose sa ovom teškom bolešću i prevazilaze je, uklјučujući i njene posledice, su programi letnjih kampova, koji su specijalno osmišlјeni i prilagođeni njihovim potrebama. 

Održavanje jednog takvog kampa planirano je u mesecu julu u Kneževim konacima u Vladimircima. Međutim, i pored velikog broja prijavljenih volontera, realizacija ovog važnog projekta je dovedena u pitanje i to zbog nedostatka svote od 150.000 dinara.


Ukoliko želite da pomognete organizaciju trećeg po redu kampa "Mi možemo sve", svoju novčanu donaciju možete da uplatite na račun: 285-2321040000007-52 SBERBANK, sa naznakom "Za kamp MMS 2015"

Više o samom kampu i njegovim prednostima, ali i praćenju uplata donatora, možete saznati na sajtu Udruženja roditelja "Čika Boca" iz Beograda, koji je i organizator ovog dešavanja: Cikaboca.org 

Pročitajte i... Lečenje dece obolele od kancera sve uspešnije

Dečji kancer evoluirao od neizbežno smrtonosne bolesti do lečene hronične bolesti. Iako bolesna deca imaju izvesna ograničenja, ona su i dalјe ipak samo mališani koji žele da budu tretirani na isti način kao i deca koja nemaju kancer - žele da trče, da se igraju, plivaju i druže.

Deca sa kancerom, učešćem u kampovima dobijaju puno prednosti. Veliki broj volontera uključen je u realizaciju ovog plemenitog kampa, posle kog deca sa ovim oboljenjem odlaze kući srećnija i jača.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.