Kako vratiti stari izgled nakon porođaja pomalo brine sve mame, a posebno one koje su javne ličnosti. Pevačica Ana Štajdohar jedna je od poznatih mama koja je jedva čekala da ponovo počne da vežba, ali ne sama… U vežbanju joj sada pomaže i ćerkica Nia.

"Ponovo sam krenula u teretanu tek kada sam pronašla vežbe u kojima učestvuje i moja beba", kaže poznata pevačica koja je samo dva meseca posle porođaja počela kod kuće da trenira sama, tražeći vežbe koje joj odgovaraju na Jutjubu.

Pogledajte i... Ana Štajdohar: Mama i ćerka zajedno na treningu (FOTO)

"Vežbam godinama i jedva sam čekala opet da počnem. Zapravo, kada dobiješ bebu, sve misli su okrenute ka njoj i ti zaboraviš na sebe. Tek sam u nekom trenutku shvatila koliko me bole leđa. Onda sam pokušala da vežbam kod kuće, tražeći vežbe na Jutjubu, jer je Nia imala tek dva meseca i nisam ni na tren htela da je ostavljam samu", kaže Ana i dodaje da je tek onda, kada je Nia napunila pet meseci, odlučila da je vreme da počne kvalitetno da trenira.

Pogledajte i... Mamina maza: Jutarnji ritual Ane Štajdohar i njene ćerkice (FOTO)

"U to vreme mi se javila Sandra, sada moja fitnes instruktorka, koja mi je rekla da je napravila specijalan program vežbi za mame sa decom. Tek mi je ona objasnila koliki šok pretrpi telo posle porođaja i koliko je bitno da majke odmah posle počnu da vežbaju. S druge strane, bilo mi je fenomenalno što na vežbe mogu da idem s Niom, a njoj lepo što se družimo."

Ali mama za svaki slučaj ponese i igračke u teretanu, pa kada vidi da se Nia umorila, onda je postavi pored sebe. Ali umori se i mama jer je njena mezimica baš lepo napredovala:

"Jeste, s obzirom na to da se rodila sa samo dva kilograma, sada je baš napredovala. Čučnjevi su mi najteži", kaže Ana koja sada vežba tri puta nedeljno po sat i po.

Pogledajte i... Vežbe s bebom: Trening za supermame (VIDEO)

Ana otkriva i da je akcenat ovih vežbi na tome da se vrati funkcija onih delova tela koji su propatili u trudnoći, da se osnaže karlica i stomačni mišići, i rasterete leđa.

"Vežbe sa decom u svetu odavno postoje i bilo bi super da sve mame saznaju za ove vežbe, jer znam koliko meni znače..."

Ko kaze da mama i beba ne mogu zajedno na trening?!

Izvor: Blic Žena

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.