Badnjevac je selo od svega 1000 stanovnika u srcu Šumadije, dvadesetak kilometra od Kragujevca ka Batočini. Kroz Badnjevac protiče Lepenica i proteže se pruga koja od Lapova vodi ka Kragujevcu. Badnjevac može da se pohvali fudbalskim stadionom kakav nemaju ni mnogo veća mesta, a na kojem je svojevremeno igrao i prvi tim „Partizana“. 


Pogledajte i "Vreme je za bebe": Nakon sedam godina čekanja stigla je devojčica!

Badnjevac je spojio i Ivanu (25 godina) i Vladimira (34 godine) Stevanovića. Vlada je rođen u Badnjevcu, a Ivana, koja je rođena i odrasla u Beogradu, u Badnjevcu je provodila svoje raspuste i vikende jer joj je mama rođena u Badnjevcu  i sva mamina familija tu živi. Devet godina razlike među njima su činile da Vlada ne primećuje Ivanu sve dok ona nije odrasla, a onda je sasvim slučajno i spontano došlo do prvog poljupca. Nekoliko godina je njihova veza počinjala kad Ivana dođe u Badnjevac, a završavala se kad iz njega ode, a onda je Vladimir više i šali nego zbilji pitao da ostane kod njega i da mu bude žena. To je uradio opušteno i bez mnogo razmišljanja jer je očekivao „ne“. Međutim, dobio je odgovor „da“ i više nije mogao nazad, a zapravo nazad nije ni želeo. Devojka iz Beograda se preselila u mali Badnjevac i ubrzo ostala u drugom stanju. Pošto se u Vladimirovoj kući osećala kao u svojoj i njegovu mamu i baku poznavala još iz detinjstva, period adaptacije nije postojao, niti je bio potreban. 

Prvo dete su dobili pre 3,5 godine i to je bio prvi događaj koji je izmamio osmeh porodici Stevanović još od 1999. godine.  Te kobne godine je Vladimir izgubio oca i sestru u poplavi. Sam se čudom spasio, a porodica nikada ne može prežaliti taj gubitak. Milica je dobila ime po nastradaloj tetki i zahvaljujući njoj se ima ponovo čemu radovati, ima se razloga za slavlje, za smeh, ima se nade i vere u budućnost.

Pogledajte i "Vreme je za bebe": Život u velikoj porodici

Druga trudnoća je donela novu radost. Kao i prva, proticala je lako i bez komplikacija, a mlada mama se jedino pribojavala porođaja jer joj je prvi bio dugotrajan i težak. Pol bebe nisu saznali sve do porođaja, tako da se porođaj očekivao s nestrpljenjem. 

Posle izrazito brzog i lakog porođaja, svi su obradovani novom devojčicom, a mama je ohrabrena da Maša ne bude njihovo najmlađe dete. Lepa i krupna beba se rodila 06. marta i radost s kojom je dočekana nije bila ništa manja nego pre više od 3 godine, kada se rodila Milica. Pošto žele da istu radost dožive bar još jednom, Stevanovići obećavaju da će se njihova porodica uvećati. Ivana i Vladimir su jednoglasni u stavu da je tek sa troje dece porodica kompletna.

Sve buduće mame i tate koji žele da učestvuju u emisiji “Vreme je za bebe” mogu da se jave na tel.011 6305734 ili vera@nira.rs

Vera Novaković

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.