Popularna igra je zapravo izazov koji nalaže deci i tinejdžerima da nestanu na 72 sata bez ikakvog prethodnog obaveštavanja roditelja o tome.

Pogledajte i Roditelji zabrinuti zbog lošeg uticaja Interneta na mališane

Izazov je dobio ime “Game of 72″, a među prvima koje su ga prihvatile su tinejdžerke Sioban (15) i Semi Klark (14) iz Maldona. Nestanak ove dve tinejdžerke pokrenuo je veliku policijsku potragu, ali su one na svu sreću pronađene u ponedeljak ujutru oko 30 kilometara od njihovog doma u Maldonu.

Policajci su tragali i za njihovim 22-godišnjim prijateljem, Keiranom Hartlijem Andersonom, koji je uhapšen jer se sumnjalo da on ima veze sa nestankom devojčica.

Pogledajte i Da li je deci mesto na društvenim mrežama?

Međutim, prijatelji devojčica su njihov nestanak povezali sa novim izazovom koji se proširio na Facebooku – mladi jedni druge izazivaju da nestanu na 72 sata bez da ih iko pronađe.

Devojčica Ema (13) sa severa Francuske takođe je nestala na tri dana, pre nego što se nepovređena i zdrava vratila kući. Ema nije želela da kaže gde je bila i šta je radila, već je samo rekla da je “igrala igru sa Facebooka”.

Pogledajte i Kako da vam dete bude sigurno na Fejsbuku:uputstvo za upotrebu

Ovo ludilo sa Facebooka se očigledno širi, pa policija roditeljima preporučuje oprez.


Izvor: jutarnji.hr

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.