U našoj svakodnevnici dojenje na javnom mestu potpada pod kontroverzne teme. U Holivudu, mnoge mame "bombarduju" društvene mreže svojim selfijima na kojima doje svoje mezimce i mezimice. Upravo iz tog kraja sveta stiže i nova manija: selfi tokom izmlazanja majčinog mleka...

U nedelju Doucen Kros, Viktorijin anđeo, objavila je na svom Instagram profilu crno-beli slefi na kojem "ispumpava" svoje mleko. Ispod slike je napisala: "Dnevna rutina! Glasam za dojenje ako ste u mogućnosti, jer je to najbolje za bebu." Mnogi obožavaoci su pozitivno prokomentarisali ovaj selfi i pružili podršku svetski poznatoj manekenki.

Pogledajte i 7 zdravih užina za mame koje doje

Ipak, začetnik ovog novog trenda u svetu slavnih jeste Kortni Kardašijan koja je još u martu, objavila fotografiju na kojoj pozira sa pumpicom za izmlazanje.

After the show it's the after party.

A photo posted by Kourtney Kardashian (@kourtneykardash) on Mar 21, 2015 at 6:39pm PDT

Obe slike su pokazale inicijativu žena da se dojenje, i sve što ga prati, shvati kao potpuno normalna i svakodnevna stvar. Iako mnogi smatraju da bi bebu trebalo podojiti u privatnosti, daleko od očiju nepoznatih ljudi, ipak je neophodno da se promeni pogled na ovaj majčinski čin. Ne mali broj žena suočavao se sa gubitkom posla zbog dojenja na javnom mestu ili pak sa uvredama.

Pogledajte i Revoltirana mama: 25 stvari koje su uvredljivije od dojenja

Takođe, ovi selfiji bi trebalo da pomognu ženama koje rade da pokušaju sa ovom metodom (izmlazanjem mleka) kako bi njihove bebice bile zbrinute i dok je mama na poslu.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.