Fond "Deca deci", u okviru kog je formirana Dečija Filharmonija osnovan je pre osam godina uz podršku Skupštine grada Beograda, sa idejom da pomaže mladim muzičkim talentima.

Kako je navela sekretar Fonda Sanja Stojanović, donacijama prikupljenim od koncerata članova Fond uspeva da pomaže i drugim muzičkim talentima koji se bave klasičnom muzikom, u vidu stipendija, kao i za kupovinu novih instrumenata.

Pogledajte i 5 načina da vaše dete zavoli muziku

Članovi Fonda su deca sa izrazitim muzičkim talentom, brojnim priznanjima i nagradama na domaćim i inostranim takmičenjima.

Oni svojim nastupima i koncertima u organizaciji Fonda doprinose skupljanju sredstava za stipendije, školovanja i kupovinu instrumenata za talentovanu decu čije porodice nisu u mogućnosti da obezbede odgovarajuće uslove za njihovo muzičko obrazovanje.

Gudačke instrumente novim članovima Fonda - Aleksandri Latinović, Tijani Nikolić, Jovani Gajović, Tamari Simonović, Dijani Stavrić, Mariji Radovanović i Mini Dinić uručila je profesorka Milena Pavlović.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete strucnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.