U jednom od najvećih sela u Srbiji, tik uz Sremsku Mitrovicu, živi oko 10.000 stanovnika. Prema  jednoj od legendi, Laćarak je ime dobio po prvom lađaru koji je ovde pristao i nastanio se.


Pročitajte i... Vreme je za bebe: Nakon sedam godina čekanja stigla je devojčica


U Laćarku žive i porodice Alilović i Pušara. Mlada Zorana Pušara Alilović (21) po struci je frizer, ali se tim poslom nikada profesionalno nije bavila. Odmah po završetku srednje škole zaljubila se u 10 godina starijeg Aleksandra Alilovića i pre godinu dana postala mama. Tada je shvatila je da je za nju novo "zanimanje" mnogo lepše i inspirativnije od bilo koje uloge koju žena može imati. Aleksandar je po struci mašinbravar, ali je do sada radio sve što se nudilo. Trenutno porodične prihode obezbeđuje radom u kladionici.


Njih dvoje su se upoznali i družili dok je Zorana bila srednjoškolka, a kada su se pojavile ljubavne iskrice, brzo su odlučili da jedno drugom budu najveća podrška u životu.

Posle par meseci  zajedničkog života u Aleksandrovoj porodičnoj kući, stigla je lepa vest o Zoraninoj trudnoći. Kako bi obezbedili veći i intimniji prostor svojoj porodici, mladi bračni par se preselio na sprat kuće Zoranininih roditelja, čije uređenje još uvek nije sasvim završeno. Međutim, Zorana i Aleksandar ne žure, polako "kroje" svoje porodično gnezdo, a veliku pomoć imaju i od baka - jedne iz prizemlja i druge iz komšiluka.


Pročitajte i... Vreme je za bebe: Sreća u drugom braku



Rođenju dečaka Vujadina svi su se obradovali i on je vrlo brzo postao miljenik mnogobrojnog Zoraninog i Aleksandrovog društva. Nakon samo nekoliko meseci, Alilovići su ponovo objavili lepe vesti!

Druga Zoranina trudnoća je, kao i prva, protekla bez problema. Međutim, sreću je pomutila uporna temperatura koju roditelji danima nisu mogli da skinu svom sinu. Posle detaljnih pretraga, stigla je zastrašujuća dijagnoza – Vujadin je imao tumor na bubregu.

Zahvaljujući međusobnoj podršci i razumevanju, mladi roditelji su hrabro i sa osmehom na licu, da deca ne osete brigu, prošli kroz Vujadinovu operaciju.


Dečak se sada lepo oporavlja, a mala Andrijana, koja je samo nekoliko dana bila odvojena od mame zbog bratove operacije, napreduje. Sada su svi na okupu i tome se beskrajno raduju.

Sve buduće mame i tate koji žele da učestvuju u emisiji "Vreme je za bebe" mogu da se jave na tel.011 6305734 ili vera@nira.rs.

Vera Novaković

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete strucnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.