Današnji trend modernog društva karakteriše popustljivi stil vaspitanja dece u kojem se deca prezaštićuju i nemaju granice, osnovne potrebe im se ne zadovoljavaju na adekvatan način i postaju nesigurni, nezadovoljni i često ispoljavaju nepoželjna ponašanja, uključujući i različite oblike delinkventnog ponašanja. Roditeljima ali i odraslima koji učestvuju u vaspitanju dece je neophodna podrška i smernice na koji način da spreče ovakva ponašanja i usmere dete na pravi put.

Pročitajte i... Roditeljstvo: 20 "sitnica" koje nećete naći u priručnicima

Upravo iz tog razloga, nastao je i program "Roditelji i dete tim koji dobija", namenjen mamama i tatama, ali i svima koji žele da unaprede svoje veštine u radu sa decom (vaspitačima, nastavnicima...).

Napadi besa kod dece - čest problem mladih roditeljaČesto se susrećemo sa napadima besa i  kod dece različitog uzrasta ali mnogi roditelji ističu ovaj problem kao najteži i traže pomoć za njegovo suzbijanje. Potrebno je znati na koji način se razgovara sa detetom u ovakvim situacijama i koje se mere preduzimaju za njegovo otklanjanje.



Ovaj program se sastoji iz edukativnih radionica na kojima roditelji, kroz  jednostavne primere, uče veštinu komunikacije, pravila nagrađivanja, podsticanja i disciplinovanja dece. Cilj programa je unapređivanje roditeljskih veština i razvijanje emocionalne kompetencije kod dece (u čijem formiranju roditelji imaju veliku ulogu - kroz podršku i usmeravanje).

Različiti oblici rada stručnog tima, koge čine sertifikovani porodični edukatori Nataša Milojević i Verica Ječmenić, prilagođeni su temperamentu i potrebama deteta, kao i same porodice.

Pročitajte i... Najbolje vreme za roditeljstvo

Program koji realizuje beogradski Inovativni porodični centar, podržan je od strane Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu od 2012. godine do danas, i realizuje se u mnogim ustanovama širom Srbije.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete strucnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.