Ministar policije Nebojša Stefanović izjavio je da se sumnja da je otmica dvogodišnje devojčice Maše deo organizovane trgovine ljudima i da je oteta da bi bila prodata, a prema navodima izvora bliskim istrazi, najverovatnije je reč o klanu iz Francuske.

"Istraga odmiče zahvaljujući saradnji francuske i srpske policije i međunarodne pomoći. Otmičari su hteli dete da prodaju i to je ugovoreno s kriminalnim klanom koji se bavi otmicama ljudi. Još nije utvrđeno da li su oni od njih dobili zadatak otmice koji je trebalo da izvrše ili su se dogovorili da otmu dete, a da ga posle toga prodaju trgovcima. U oba slučaja, srpska i francuska policija utvrdile su da je njihov alibi sa DNK analizom unapred pripremljena laž", kaže izvor.

Pogledajte i Dirljivo: Prvi susret tate i ćerke nakon otmice (VIDEO)

Kako se sumnja, otmičari su u Srbiju došli sa unapred pripremljenim alibijem i sa spremnim dokumentima za dete koje su planirali da otmu.

“U Rumuniji, gde su boravili pre Srbije, nisu mogli da izvrše otmicu jer deca nisu bila slična detetu čija su dokumenta imali. Da su nasumično birali dete koje će oteti, svedoče i video-snimci, gde se vidi kako otmičari lutaju Beogradom i zaustavljaju se na mnogim mestima. Čim su ugledali dete koje liči na ono iz pasoša koji imaju, izvršili su otmicu”, dodaje izvor.

Pogledajte i Virtuelno kidnapovanje - novi trend na društvenim mrežama

Da je otmica devojčice deo organizovane trgovine ljudima i da je dete oteto da bi bilo prodato, potvrdio je juče i ministar policije Nebojša Stefanović.

“Istraga se razvija, postoji više radnih verzija na kojima se radi, sumnja se da su otmičari deo organizovanog lanca trgovine ljudima. Narednih dana očekujem saznanje da li je dete bilo ciljano oteto”, rekao je Stefanović i zahvalio na saradnji francuskim kolegama.

Izvor: Blic

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete strucnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.