Jedna od najvećih muzičkih zvezda bivše Jugoslavije Zdravko Čolić (63) više od dve i po decenije uživa u skladnoj zajednici sa suprugom Sandrom s kojom ima ćerke Unu (13) i Laru (8) koje ga svakim danom sve više podmlađuju. I dok mnogi sa zebnjom računaju svoje godine i razmišljaju o prolaznosti života, legendarni Čola ne misli o starenju, već jedino želi da ga zdravlje posluži i da uvek ima dovoljno energije koja mu je potrebna u vaspitavanju svojih naslednica.

Pogledajte i Zdravko Čolić: Opasno je male ljude uvlačiti u velike priče

"Mlađa ćerka me podmlađuje, samo ne mogu da izdržim njen tempo. Ponekad kada dođem kući umoran ili želim da se odmorim posle ručka, nema predaha. Starija, koja je trinaestogodišnjakinja, nije tako živahna, drugačija je, povučenija, vrlo emotivna i više svoja, ali mlađa, kojoj je tek osam godina, ima energije za troje. Moram da budem u formi zbog nje jer ludilo uvek traje", priča Zdravko koji se tokom poslednjih nekoliko nedelja pripremao za veliki solistički koncertu u Zagrebu održanom 7. marta, a s obzirom na to da je on natprosečno talentovan, mnoge interesuje da li su Una i Lara njegove naslednice u muzičkom svetu.

"I jedna i druga izuzetno vole muziku i čini mi se da je mlađa ozbiljno talentovana. Ali, pustiću ih još malo i ako prepoznam potencijal, razvijaće se u tom smeru. Kupio sam mali klavir pa ćerke polako uz učitelja uče da sviraju kod kuće. Dobro je i da odlaze na nekakav sport, posebno devojčice, samo da su srećne. Lepo je ako voliš neki instrument pa kada ideš na put, izlet ili rođendan, sviraš i pevaš u društvu."

Pogledajte i Tate i ćerke: Šta sve očevi rade zbog svojih mezimica (FOTO)

Zdravko je godinama važio za večitog neženju i najpoželjnijeg muškarca u regionu, ali kada se oženio i dobio decu, to ipak nije uzdrmalo armiju njegovih obožavateljki. Ipak, činjenica da je u pedesetoj godini dobio prvo dete, sada i s ove distance stvorila mu je žal što se ranije nije ostvario kao roditelj. 

"To je tačno jer bih voleo što duže da budem s njima i uz njih. S druge strane, sada sam ozbiljniji i to ima neke druge prednosti, na drugačiji način mogu nešto da im priuštim i uputim ih. Već lagano počinje i odbrana od dečaka. Ne znam kako ću se izboriti s tim, to mi je najgore. Čovek ostane zatečen", iskren je Čola i otkriva da li je teško biti njegova supruga.

"Verovatno jeste, ali mi smo veoma dugo bili zajedno pre nego što smo postali roditelji i stupili u brak. To što potpišeš ništa ne znači ako se oduvek voliš i poštuješ, ali forma pojednostavi stvari zbog dece i svega ostalog. Sandra me izuzetno dobro poznaje, zna kakav sam i razume posao kojim se bavim, kao i ljude oko mene. Nikada se nije previše mešala u to, pogotovo otkako su tu deca jer je one okupiraju 24 sata dnevno. Kada njih dve budu starije, verovatno ćemo imati više vremena jedno za drugo. A kada je reč o kući, njena reč definitivno je poslednja. Smatram da to tako treba da bude i žena mora da ima vodeću ulogu. Tako je bilo i u mom porodičnom domu, majka je bila glavna bez obzira na to što je tata bio policajac. Bio je dobar i strog čovek, ali ona je vodila glavnu reč. Žena je ta koja drži kuću i porodicu. Baš se nedavno dogodila jedna smešna situacija: kada sam se ujutru probudio, čekali su me kafa i doručak, a Lara me upitala kako to da tata njene prijateljice Elene prvi ujutru ustane, sve kupi, donese i napravi doručak dok mama i ćerke još spavaju. Zanimalo ju je zašto ja to nikada ne radim. Počeo sam da se smejem i objašnjavam joj da kasno ležem i radim neke druge stvari. Deca sve primete."

Izvor: Story

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.